Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Valdi Dombrovski

Telefonintervija ar Eviju Papuli

Ministrija: Iemesls bērnu ģībšanai dziesmu svētkos varētu būt «bezskābekļa kabata»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Iemests, kāpēc XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā noģība desmitiem bērnu, varētu būt «bezskābekļa kabata» Mežaparka estrādē, balstoties uz sākotnējo ziņojumu, pieļauj Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta direktore, valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Evija Papule.

Pirmdien notiks pirmā Izglītības un zinātnes ministrijas izveidotās komisijas sēde, kurā tiks runāts arī par masveida ģībšanas gadījumu Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā un iespējamām organizatoriskam kļūdām. Komisijā ir gan ierēdņi, gan mediķi, gan arī policisti un citu institūciju pārstāvji.

Līdz 30.jūlijam tiek gaidīti ziņojumi no atbildīgajiem dienestiem, bet jau līdz šim saņemta sākotnējais ziņojums. Intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” Papule atklāja, ka tajā kā bērnu ģībšanas iemesls tiek minēta „bezskābekļa kabata” vairākās rindās Mežaparka estrādē. Šādas „kabatas” veidošanās varētu būt saistāma ar strauju temperatūras krišanos, pauda ministrijas pārstāve.

Komisija arī pārbaudīs, vai uz Mežaparka skatuves nebija pārāk daudz cilvēku. Papule pieļāva, ka tas varētu būt par iemeslu jauniem nosacījumiem svētkiem citus gadus.

Tāpat vainojams varētu būt stress un bērniem neierastie ikdienas apstākļi. Savukārt ēdināšana un svētku nepareiza organizācija gan netiekot minēti kā iemesli.

Komisija tomēr vērtēs, vai dienas nebija bērniem saplānotas pārāk garas.

Jau ziņots, ka sestdienas, 11. jūlija, vakarā XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā medicīniskā palīdzība sniegta desmitiem bērnu, 17 nogādāti slimnīcā. Tas tiek skaidrots ar neierasto slodzi un nedēļas laikā sakrāto nogurumu.

Mēģinājums tika pārtraukts un pēc dažām stundām paziņots, ka svētdien plānotais svētku gājiens atcelts.  Savukārt agrā svētdienas rītā tika ziņots, ka svētku dalībniekiem netiks liegts doties gājienā pēc pašu iniciatīvas un visi iecerētie satiksmes ierobežojumi paliek spēkā. Šāda situācija daļai dalībnieku radīja neskaidrības un sūdzības par informācijas trūkumu

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti