Kultūras ziņas

Ķīnas šņaucamās tabakas pudelītes "Rīgas Biržā"

Kultūras ziņas

Radioiestudējums par vīriešu "tarakāniem"

Mežaparka estrādē filmē koncertu "Dziesmubērns"

Mežaparka estrādē satikušies 11 kori; top koncertieraksts «Dziesmubērns»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ir neizsakāms prieks būt šeit un dziedāt jaunajā Mežaparka estrādē – šādi savas emocijas vārdos ietērpa XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku kordziedāšanas noslēguma koncerta “Dziesmubērns” dalībnieki. Viņi, vienpadsmit kori no dažādiem Latvijas novadiem, augusta pēdējā dienā pulcējās Mežaparka Lielajā estrādē, lai piedalītos koncerta filmēšanā, ko vēlā rudenī pārraidīs Latvijas Televīzijā.

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki šogad noris neierastā formā. Pasākumi un koncerti pārsvarā notiek attālināti.

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsdiriģents Mārtiņš Klišāns teic: “Es domāju, ka tie, kas te ir atbraukuši, ir priecīgi, un es domāju, ka viņi to sajūtu nodos tālāk. Un, lai gan tas formāts šoreiz ir “e” un televīzijas formāts, bet ir labāk, ka ir kaut kas, nekā nekas. Gan jau tie bērni atgūs to sajūtu.”

Arī Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas jauktā kora diriģente Agija Pizika atzīst, ka gribas pilnu laukumu ar cilvēkiem, dziedāt publikai un kopā sajust prieku.

Katram korim televīzijas kameru priekšā bija iespēja izdziedāt vienu dziesmu un piedalīties kopkora priekšnesumā.

LTV režisore Zita Kaminska piekrita, ka situācija ir netradicionāla – nav visu koru un nav arī vairs īsti vasara, taču bērni grib dziedāt: “Tas ir īpašs notikums – atbraukt uz Rīgu, uzkāpt pašā augšā tajā Mežaparka kalnā. Es domāju, ka tās emocijas viņiem vairāk ir dziedot.”

Koru vadītāji atzīst, ka ieradušies, lai svinētu svētkus. Daudzi no svētku dalībniekiem Mežaparka estrādē dziedāja pirmo reizi. Savukārt citiem šī bija iespēja salīdzināt jau reiz piedzīvotu svētku sajūtu.

Svētku Goda virsdiriģents Jānis Erenštreits saka: “Man ir prieks, ka kaut kādas klapītes panākušas vaļā. Ka ir kori, kas nebīstas. Viņiem ir kaut kāda vēlme satikties nevis kaut kur, bet skaistajā “sidraba birzī” un tad skatīsimies, ko mēs visi spējam ar tiem, kas ir uzdrīkstējušies.”

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku kordziedāšanas noslēguma koncertu “Dziesmubērns” Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā varēs redzēt 5. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti