Dienas ziņas

Amatnieku gadatirgū iet jautri

Dienas ziņas

Biznesa gēns rodas ģimenē

Mērsraga novada svētkos nav

Mērsraga dejotāji un dziedātāji apņēmušies nākamajos Dziesmu svētkos iet zem sava karoga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mērsraga novada dziedātāji, dejotāji un amatierteātra aktieri Dziesmu un deju svētkus vēro televizoru ekrānos un seko līdzi, kā uzstājas citi kolektīvi. Lai gan šogad Mērsraga novads ir vienīgais, kas svētkos netiek pārstāvēts, Tautas nama vadītāja pārliecināta, ka nākamajos gados situācija mainīsies un novada karogu gājienā lepni nesīs arī mērsradznieki.

Deju svētkiem aktīvi līdzi seko Mērsraga deju kopas “Silva” vadītāja Silva Štreinerte. Deju kopā ir tikai sievietes, tāpēc Deju svētkos tā piedalīties nevar, bet viņas par to nav sarūgtinātas, jo ir iespēja uzstāties citos pasākumos.

Lielākais un pēdējais no tiem senioru deju kolektīvu lielkoncerts “Latvija – dejas dzīpariem vīta” Olainē.

“Ja traktorists vai kāds parasts strādnieks aiziet un grib dejot vidējā paaudzē, tu nemaz Rīgā to programmu nevari izdejot. Droši vien visi tie dejotāji, kas ir vidējā paaudzē, tie dejo no bērna kājas,” pieļauj deju kopas “Silva” vadītāja Silva Štreinerte.

Amatierteātris “Etīde” savu darbību uzsāka 2014. gadā, un ir bijis brīdis, kad tā vadītāja Edīte Driņķe šaubījusies, vai darbu turpināt. Bet pašas aizrautība ar teātri un aktieru entuziasms ļāvis noturēties un amatierteātris šogad pirmo reizi piedalījās skatē, iegūstot trešo pakāpi. Līdz dalībai svētkos gan vēl esot jāpastrādā, bet cerība tajos piedalīties ir.

“Citus gadus mēs tā kā bišķiņ sabijāmies no tām skatēm, it kā likās, ka mums nav, ko parādīt. Mēs saņēmāmies. Tas bija kaut kāds prieka punkts, pat var teikt, ka mēs varam,” stāsta Driņķe.

Mērsragā dzīvo vien pusotrs tūkstotis iedzīvotāju, tāpēc esot ļoti grūti izveidot tādus kolektīvus, kas kvalificētos Dziesmu un deju svētkiem. Bet jau šobrīd ir izveidots bērnu tautas deju kolektīvs, lai pēc diviem gadiem varētu piedalīties Skolu jaunatnes deju svētkos. Ir plānots arī vidējās paaudzes deju kolektīvs un sieviešu koris.

“Es noteikti ceru, un arī man pašai tas mērķis ir nosprausts tāds, ka nākošajos Dziesmu un deju svētkos Mērsraga karogs noteikti plīvos,” ir pārliecināta Mērsraga Tautas nama vadītāja Ieva Oboleviča.

Kā atzīst Oboleviča, Mērsragā esot aktīvi cilvēki, kuri vēlas gan dejot, gan dziedāt. Arī šajos Dziesmu un deju svētkos piedalās mērsradznieki – tikai zem citu novadu karogiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti