Melbārde: Dziesmu svētki parāda kultūras objektu infrastruktūras vājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dziesmu un deju svētki parāda Latvijas kdltūras objektu infrastruktūras vājumu, kas līdz nākamajiem svētkiem 2018.gadā, kas būs Latvijas simtgades gads, ir jānovērš, svētdienas rītā intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde.

Spilgtākais piemērs ir Daugavas stadions, kur gandrīz 15 000 dejotāju uzstājās 5000 skatītājiem. Tomēr Daugavas stadions ir vienīgais stadions, kas atbilst dejotāju prasībām un svētku vajadzībām un īpatnībām. Līdz ar to dejotāji nedēļas laikā dejoja piecās uzstāšanās reizēs.

Arī Mežaparka estrādi ir nepieciešams rekonstruēt. Tā ir spējīga uzņemt vien 20 000 skatītājus. Tāpat bija vairāki mazāka mēroga koncerti, kas savā kvalitātē bija augstas raudzes, taču notika nepiemērotās vietās. Piemēram, vokāli simfoniskās mūzikas koncerts notika „Arēnā Rīga”, savukārt kokļu koncerts – Ķīpsalas hallē. Ne viena, ne otra no šīm ēkām nav piemērota tādiem koncertiem.

Tādējādi, kā norādīja Melbārde, pieprasījums pēc biļetēm vairakkārt pārsniedza piedāvājumu, un daudzi cilvēki, kuri vēlējās iet uz koncertiem, tos neapmeklēja. Viņa arī norādīja, ka apjomos mazās infrastruktūras dēļ Latvija Dziesmu un deju svētkus nav ievērojami reklamējusi ārpus Latvijas, jo prioritāte tomēr svētkus ir parādīt, pēc viņas vārdiem, „pašu cilvēkiem”.

Melbārde norādīja, ka līdz 2018.gadam noteikti ir jāuzceļ deju svētku stadions un jārekonstruē Mežaparka estrāde.

Šogad Dziesmu un deju svētki iedzīvotāju vidū bijuši ļoti populāri. Tos atklāja pagājušajā svētdienā, un tie noslēgsies šajā svētdienā ar noslēguma koncertu Mežaparka estrādē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti