Melbārde ar izpratni uztver Seiles lēmumu atcelt gājienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Noteikti ir nepieciešams svētku rīkotāju vidū padziļināti diskutēt, kāds bija labākais risinājums pēc Mežaparka Dziesmu svētku ģenerālmēģinājuma, tomēr manas kolēģes izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles lēmumu atcelt gājienu uztveru ar izpratni. Katra bērna dzīvība un veselība ir augstākā vērtība!" komentējot aizvadītās diennakts notikumus XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, norāda kultūras ministre Dace Melbārde.

"Šie bija pirmie Dziesmu un deju svētki, kurus pavadīju mazā dalībnieka mammas statusā, ikdienā esot blakus un kopā gan karstajā saulē un lietū Daugavas stadionā, gan emocionāli spēcīgos brīžos, kad no prieka un lepnuma par mūsu bērnu dzīvesprieku un aizrautību gribas kādu asaru noraust," medijiem izplatītajā paziņojumā stāsta Dace Melbārde.

"Skatot svētkus no aizkulisēm  un piedzīvojot to, ar kādu atdevi strādāja organizatori un visi dienesti, un jo īpaši – redzot mūsu bērnu lielo vēlmi un motivāciju būt svētkos, es vēlos Latvijas cilvēkus aicināt būt atbalstošiem un pievienot savu uzmundrinājumu un novērtējumu paveiktajam darbam. Dalībniekiem un svētku rīkotājiem mūsu atbalsts šobrīd ir īpaši nepieciešams," pauž ministre.

Dace Melbārde arī devusies svētku gājienā, lai būtu kopā ar bērniem un dalītos priekā. Ministre atklāj, ka izjutusi gandarījumu par vecākiem un skatītājiem, kuri visu gājiena laiku uzmundrinājuši svētku dalībniekus.

"Šo svētku dalībnieku gājiens ir spilgts apliecinājums tam, ka Dziesmu un deju svētku tradīcija Latvijā ir motivēta, radoša un pašorganizējoša kustība, kas pati sevi spēj dziedēt un atjaunot," uzsver Dace Melbārde.

Kultūras ministre norāda - par Dziesmu svētku tradīcijas ilgtspēju atbildīgajām institūcijām un amatpersonām vēl liels darbs priekšā, lai izvērtētu notikušos svētkus un atbilstoši sagatavotos nākamajiem.

Kā vēstīts, 12.jūlija svētku gājiens tika atcelts pēc tam, kad 11.jūlija vakarā noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā daudziem dalībniekiem bijušas veselības problēmas un 17 no viņiem tika nogādāti slimnīcās. Gan bērni, gan pieaugušie uzskata, ka gājienu atcelt nebija vajadzības, jo tas ir viens no būtiskākajiem svētku notikumiem. Taču kolektīvu vadītāji atzīst, ka slodze dalībniekiem bijusi liela, tāpēc, iespējams, nākotnē jāpārskata organizatoriskie jautājumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti