Mediķi Dziesmu svētku dalībniekus mudina nepārkarst

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Mediķi brīdina būt uzmanīgiem un rūpēties par savu veselību karstā laikā, un īpaši piesardzīgiem jābūt Dziesmu un deju svētku dalībniekiem. Meteorologi prognozē, ka ceturtdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +27..+30 grādiem.

„Protams, ka šajā karstajā laikā jāievēro papildus piesardzība, īpaši tiem cilvēkiem, kas pašlaik atrodas Rīgā – dzied un dejo mēģinājumos un gatavojas svētku koncertiem. Jo fiziskā slodze, protams, ir papildu risks karstā laikā iespējamai pārkaršanai,” skaidroja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Mediķi dejotājus un dziedātājus aicina regulāri atveldzēties ar vēsu, iespējams, viegli mineralizētu ūdeni, bet noteikti ne saldinātām limonādēm vai enerģijas dzērieniem, kas var panākt pretēju efektu. Ir svarīgi rūpēties par pietiekamu ūdens lietošanu un padzerties, vēl pirms jūtamas slāpes.

Uzturoties tiešajos saules staros, jālieto galvas segas, arī aizsargkrēmi, lai pasargātos no apdegumiem. Tāpat būtu jāmēģina ik pa brīdim atrast laiku aiziet ēnā vai labi vēdinātās telpās, lai atvēsinātos.

„Visbūtiskākais – aicinātu jebkuru dalībnieku, ja izjūt nogurumu, atpūsties, veltīt laiku mieram, atpūtai. Ja pasliktinās pašsajūta vai ir kādas sūdzības, diskomforts - uzreiz vērsties pie mediķiem, kas ir visās lielajās pasākumu un mēģinājumu norises vietās,” norādīja NMPD pārstāve.

Ceturtdien svētku mēģinājums sākās ap pulksten 9 un ap pusdienlaiku tā norises vietā jau valdīja karstums. Paredzēts, ka mēģinājumi notiks visas dienas garumā.

Kā novēroja Latvijas Radio, vairākiem dalībniekiem bija nepieciešama mediķu palīdzība: daži to saņēma uz vietas, bet citus nācās hospitalizēt.

Mēģinājumu norises vietās atrodas arī ugunsdzēsēji, kuri palīdz svētku dalībniekiem atveldzēties, laistot ūdeni no šļūtenēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti