LTV.LV atklāj Dziesmu un deju svētku vēsturiskā video arhīva sadaļu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Televīzija (LTV), gatavojoties plaši atspoguļot XXV Dziesmu un XV Deju svētku norisi, sākot no 15.maija portālā LTV.LV piedāvā skatītājiem bagātīgu vēsturisko LTV video arhīvu izlasi, kurā būs iespējams smelties informāciju par svētku vēsturi, veidotājiem un dalībniekiem.

Arhīvā būs atrodama vērienīga Dziesmu svētku koncertu izlase no LTV videofondiem, fakti par svētku vēsturi, virsdiriģentu un virsvadītāju portreti, un pat vairāk nekā 30 gadus senas videofilmas.

Dokumentējot Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkus daudzu gadu garumā, Latvijas Televīzijas arhīvi glabā plašu jaunāko laiku svētku vēsturi daudzveidīgos videomateriālos. Vēsturiskus raidījumus, krāšņus koncertus un interesantus faktus par Dziesmu svētkiem vairāk nekā 30 gadu garumā ikvienam ir iespēja redzēt LTV portāla video arhīvā. Šeit būs pieejami fragmenti no dažādu gadu Dziesmu svētku koncertiem, intervijas ar virsvadītājiem un unikāli vēsturiski ieraksti, piemēram, Rīgas kinostudijas poētisks kinoapraksts par gatavošanos un pašiem 1970. gada Dziesmu un deju svētkiem, un 1973. gada videofilma, kurā Dziesmu svētki tverti padomju ideoloģijas skatījumā. Kritisku skatupunktu sniegs 2003. gada raidījuma „Op. 5” diskusija ar kultūras nozares pārstāvjiem par to, kādiem jābūt turpmākajiem svētkiem.

No 30.jūnija līdz 7.jūlijam LTV abos kanālos demonstrēs plašu Dziesmu un deju svētku programmu, aptverot visus svarīgākos notikumus – atklāšanas un noslēguma koncertus, deju lieluzvedumu, pūtēju orķestra dižkoncertu, citus nozīmīgos koncertus un, protams, svētku gājienu. Gaidot svētkus, LTV uzsākusi akciju „Mans Dziesmusvētku stāsts”, kurā ikvienu aicina dalīties savās atmiņās un izjūtās par Dziesmu svētkiem, iesūtot tās rakstiskā, elektroniskā vai video formātā. Turklāt svētdienu vakaros pulksten 21.40 svētku gatavošanās norisei ir iespēja sekot līdzi sirsnīgajā pozitīvo emociju raidījumā „Lai top!”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti