LTV nodrošinās visplašāko Dziesmu un deju svētku atspoguļojumu; «Replay.lv» arī HD kvalitātē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Televīzija saviem skatītājiem un interneta platformu lietotājiem nodrošinās visplašāko svētku atspoguļojumu. Visas tiešraides un ieraksti būs pieejami bez ierobežojumiem visā pasaulē, Svētku aģenti LTV sociālo mediju kontos vēstīs par pasākumu aizkulisēm, bet sabiedrisko mediju satura atskaņotājs REPLAY.lv kļūs par šo svētku galveno tiešraižu platformu un arhīvu. 

Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio Dziesmu un deju svētku studija šogad atradīsies svētku epicentrā – Brīvības laukumā pie Brīvības pieminekļa. Pa dienu no turienes raidīs Latvijas Radio, savukārt ik vakaru Latvijas Televīzija LTV1 un REPLAY.lv tiešraidēs stāstīs par aktuālākajām svētku norisēm, informēs par dalībnieku gaitām, ielūkosies koncertu aizkulisēs un uzklausīs koristu, dejotāju un skatītāju emocijas, lai arī tiem, kuri Rīgā notiekošo vēros pie televizora ekrāna, svētku sajūta neietu secen. 

Studijas atklāšanas tiešraide būs vērojama 30. jūnijā, plkst. 19.30. 1. jūlijā svētku dalībnieku gājiena dēļ Dziesmu un deju svētku studija būs vērojama tieši pirms gājiena, savukārt 8. jūlijā, par godu noslēguma koncertam, tā pārcelsies uz Mežaparka Lielo estrādi.

Latvijas Televīzijas galvenā atbildība kā oficiālajai Dziesmu un deju svētku televīzijai ir parādīt svētkus tā, lai jebkurš pie televizora, datora vai mobilās ierīces ekrāna sajustos kā daļiņa no lielā notikuma. Jānis Geste, kurš katru dienu svētku nedēļā kopā ar Evu Johansoni vadīs Dziesmu un deju svētku studiju, atzīst, ka tas ir pagodinājums: “Man ir liels prieks, ka man ir šī unikālā iespēja svētkus pieredzēt, izjust un izgaršot, cik nu vien tas ir iespējams. Šādi šie man būs jau trešie svētki, un tas tiešām ir liels gods un atbildība – būt vienam no televīzijas svētku vēstnešiem.” Tiešraidēs no pasākumiem tiksimies ne vien ar Evu un Jāni, bet arī ar Uģi Jokstu, Inesi Vaikuli, Karīnu Rubeni un Edgaru Raginski.

Lielāko daļu no LTV pārraidēm sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REPLAY.lv būs iespējams vērot labākā attēla kvalitātē nekā lineārajā televīzijā. HD izšķirtspējā tiks iemūžināti gan svētku lielākie pasākumi – gājiens, atklāšanas koncerts, deju lieluzvedums “Māras zeme”, noslēguma koncerts “Zvaigžņu ceļā” un Sadziedāšanās nakts, gan mazāki svētku nedēļas koncerti un notikumi.

“Šogad mēs strādājam, lai šie svētki ieietu vēsturē ar satura pieejamību, kvalitāti un daudzveidību,” norāda LTV satura redaktore Anna Platpīre. “Noteikti visiem iesaku sekot līdzi Dziesmu un deju svētku nedēļas programmai, kad LTV varēs vērot gan ierobežotas pieejamības pasākumus, gan lielākos svētku koncertus,” aicina Platpīre. 

Tomēr tiešraides un pasākumu ieraksti nebūs vienīgais, kā sekot līdzi svētku notikumiem – LTV sociālo mediju kontos darbosies svētku aģentu komanda. Viņi ieskatīties aizkulisēs – mēģinājumos, ballēs un ikdienā, apkopos sociālo tīklu aktualitātes, pavadīs vienu dienu kopā ar svētku izpilddirektori un vienu kopā ar kādu no virsdiriģentiem, lai redzētu, kā svētki izskatās ne vien dalībnieku un rīdzinieku, bet arī organizatoru acīm, un veidos citus stāstus. Aģentu aktivitātēm būs iespējams sekot, izmantojot mirkļbirkas #DzSv un #SvetkuAgenti.

Dienu pirms Dziesmu un deju svētku oficiālās atklāšanas – 30. jūnijā – svētku programmu uzsāks Dziesmu karu tiešraide. Visas dienas garumā – no plkst. 10.00 līdz pat 22.00 – tā HD izšķirtspējā būs vērojama REPLAY.lv, savukārt LTV7 kariem pieslēgsies plkst. 10.00 un 13.45. Vakarā, plkst. 19.30, Brīvības laukumā notiks Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio Dziesmu un deju svētku studijas atklāšana, kas tiešraidē būs skatāma gan LTV1, gan REPLAY.lv. Pilnu svētku pārraižu programmu varēs atrast portālos LTV.lv un LSM.lv. Atgādinām, ka visa tiešraides un ieraksti būs pieejami bez ierobežojumiem visā pasaulē, lai arī ārzemēs dzīvojošajiem nodrošinātu kopības un svētku sajūtu, ko Dziesmu un deju svētku nedēļā noteikti izjutīs Latvijā dzīvojošie.

Latvijas Televīzija ra(i)dīs svētkus no visas sirds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti