Kultūras ziņas

"Gaismas pils" rūpēsies par sportistiem

Kultūras ziņas

Nepierastā Pekinas opera Latvijā

Londonas Latviešu koris gatavojas svētkiem Briselē

Londonas latviešu koris gatavojas svētkiem Briselē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 18. līdz 21. jūnijam Briselē notiks Eiropas Latviešu kultūras svētki, kuri pulcēs mūsu tautiešus no dažādām Eiropas valstīm. Dejotāji, dziedātāji un citu mākslu pārstāvji četru dienu garumā iepazīstinās pasauli ar mūsu kultūras mantojumu un tā aktualitāti šodien. Svētkus noslēgs Dziesmu un deju lielkoncerts – tam  šobrīd cītīgi gatavojas arī Londonas latviešu koris.

Pirmie vispārējie Eiropas Latviešu dziesmu un deju svētki notika Hamburgā 1964. gadā, svētku idejas autors bija diriģents un komponists Alberts Jērums, kurš izveidoja Londonas latviešu kori un bija tā ilglaicīgs diriģents. Nu pie balsu vadīšanas ir Andra Zobens-Īsta, komponista un pedagoga Leslija Īsta un diriģentes Lilijas Zobens meita.

"Londonas latviešu korim faktiski ir trīs diriģenti - es un mani vecāki," saka Londonas latviešu kora diriģente Andra Zobens-Īsta.

Andras diriģēšanai seko ne tikai latviešu koristi vien – Čatri dzimtene ir Taizeme, bet viņš izaudzis Londonā, kur arī apņēmis sievu latvieti. Viņa ierosinājusi, ka arī Čatri jāstājas kora rindās.

"Tas ir ļoti labs veids, kā uzzināt kaut ko vairāk par latviešu kultūru un sabiedrību, kā arī par valodu. Līdz šim man te ļoti patīk," atzīst Čatri.

Eiropas dziesmu svētkos Briselē piedalīsies 18 kori un 15 latviešu deju kolektīvi no dažādām Eiropas valstīm. Visvairāk dziedātāju un dejotāju kolektīvu ir no Lielbritānijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti