Ceļojums

Ceļojuma stāsti: Dziesmas.

Ceļojums

Iepazināmies ar Ādažu vidusskolas deju kolektīvu “Rūta” un viņu vadītāju Taigu Ludboržu

Iepazināmies ar Liepājas 6. vidusskolas 5.- 9. klašu kori un viņu skolotāju Lieni Breču

Liepājas 6. vidusskolas korim #dziedundejo2021 ir vieni no īpašākajiem svētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No jūlija līdz oktobra beigām – tik ilgs laika periods šogad atvēlēts XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisēm ar moto – "Svētki ir tur, kur esam mēs”. Vieni no pirmajiem, kuri 13. jūlijā piedzīvoja dziesmu un deju norišu atklāšanas notikumu "Saulesvija", bija Liepājas 6. vidusskolas 5.–9. klašu koris skolotājas Lienes Brečas vadībā.

Dziesmu svētku ceļojums

Latvijas Radio 2 pēcpusdienas programmā „Ceļojums” dosimies „Dziesmu svētku ceļojumā”, lai iepazītos ar dziedošajiem, dejojošajiem un muzicējošajiem kolektīviem – Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem. Uzzināsim, kā e-vidē noritējusi gatavošanās lielajam notikumam, dalīsimies atkalsatikšanās priekā un kopā vēlreiz izdzīvosim citādo svētku norisi.

Sākot ar 13. septembri, vesela mēneša garumā Latvijas Radio 2 ciklā “Dziesmu svētku ceļojums” iepazīstinās ar  dziedošiem, dejojošiem un muzicējošiem kolektīviem – Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 dalībniekiem, kā arī atklās, kā e-vidē noritējusi gatavošanās lielajam notikumam. 

Atbildot, kā līdz šim viņiem ir veicies jaunā formāta norisēm, skolotāja Liene Breča stāsta, ka “izdarāms tas ir. Un man šķiet, ka mums šis variants ļoti patika. Bija patiesi jauki visus atkal beidzot satikt”. Pašlaik tiek arī atsākti mēģinājumi, ievērojot noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus. “Mums ir liela un plaša zāle, kas ļauj izvietoties dažādām klašu grupām, tādā veidā arī strādāsim,” informēja skolotāja. 

Neskatoties uz to, ka šogad Skolēnu dziesmu un deju svētku norises notiek e-formātā, Liepājas 6. vidusskolas 5.–9. klašu koris vienprātīgi nolēmis, ka piedalīsies, un priekšlikumam veidot video sveicienu Dziesmu svētkiem kora jaunieši atsaukušies ar prieku un entuziasmu. 

“Tā ir burvīga iespēja nofilmēt un veidot digitālus sveicienus. Un mēs noteikti izmantosim visas tehnoloģiskās iespējas, vēl jo vairāk  –  

mūsu skola ir ar informācijas tehnoloģiju novirzienu, mēs strādājam digitalizēti, esam jau apraduši ar šo visu,” skaidro Liene Breča. 

Savukārt paši jaunieši stāsta, ka citādais svētku formāts ir jauna pieredze, kas bagātina, un pauž, ka uztver to kā patīkamu izaicinājumu:

“Šajos e-dziesmu svētkos gāja fantastiski, bet, protams, vēl foršāk būtu, ja mēs būtu visi kopā un dziedātu un elpotu vienā reizē, bet nu šie Dziesmu svētki  ir vieni no īpašākajiem svētkiem, kas varēja būt notikuši.”  

Dziesmu svētku ceļojums

Vairāk

KONTEKSTS:

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises #dziedundejo2021 notiek no 12. jūlija līdz oktobra beigām. Plānots, ka svētku kopējo programmu veido 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Norises plānotas pašvaldībās, pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, ārtelpās. Jebkurā svētku norisē dalībnieku skaits ir no 1 līdz tajā brīdī valstī atļautajam skaitam, nenotiek plaša pulcēšanās, nav plānoti centralizēti mēģinājumi un garš mēģinājumu process. Norises tiks iemūžinātas videoierakstos. Visi videomateriāli tiks nodoti Rakstniecības un mūzikas muzejam topošās Dziesmu un deju svētku ekspozīcijas vajadzībām kā spilgta 21. gadsimta liecība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti