Dziesmu un Deju svētki

Dziesmu un Deju svētki. Mazākumtautību kolektīvu koncerts "Pa saulei"

Dziesmu un Deju svētki

Dziesmu un deju svētku karoga cildināšana (2018)

Dziesmu kari. Apbalvošanas ceremonija

Latvijas Universitātē sacenšas Latvijas labākie kori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Universitātes Lielajā aulā visu dienu uzstājas Latvijas labākie kori, un, atšķirībā no ikgadējām koru skatēm, kad klausītājos ir teju tikai nopietnie žūrijas locekļi, 30.jūnijā aula ir klausītāju pārpildīta, un visiem kormūzikas mīļotājiem tajā nemaz vieta neatrodas.

Dziesmu kari Latvijas Universitātē (LU) sākās jau 30.jūnijā no paša rīta, kā pirmajiem uzstājoties senioru koriem. Uzreiz pēc tam aulu piepildīja skanīgās vīru balsis.

“Punkti vienmēr kut kādā veidā liek strukturēt tās sajūtas. Diezgan nepatīkami, daudz labāk (būtu) kā jums – baudīt šos brīnišķīgos koru svētkus,” atzīst žūrijas loceklis, diriģents Sigvards Kļava.

Savukārt koru karu skatītājas Zīna un Albertīne norāda, ka dzirdētais ļoti paticis – bijis bezgala skaisti, taču īpaši uzsver vīru koru sniegumu. Vīru koru dziedājums aizkustinājis arī apmeklētājus Andi un Kārli, un īpaši viņi izceļ diriģentu Uldi Kokaru, kurš ir Latvijas Universitātes vīru kora “Dziedonis” mākslinieciskais vadītājs.

Pats Uldis Kokars savukārt atzīst: “Es biju pēdējo reizi koru karos kā diriģents pagājušā gadsimta otrajā pusē. Godīgi sakot, tās sajūtas tieši tādas pašas kā toreiz, nekas jau nav mainījies.”

Tieši šajā vietā pie ieejas LU aulā šodien koncentrēts visvairāk emociju, protams, atskaitot pašu skatuvi, tas satraukums, ejot uz dēļiem, un savukārt atvieglojums, jau nākot nost no skatuves.

Ap dienas vidu žūrijas priekšā stājās sieviešu kori, bet lielākais dalībnieku skaits un jau tradicionāli arī lielākā intriga – jaukto koru grupā. Simtgades dziesmu karu uzvarētāju plānots paziņot ap vienpadsmitiem vakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti