Dziesmu un Deju svētku studija

Brīvprātīgie

Dziesmu un Deju svētku studija

Tautastērpa stāsts

Mazākumtautību koncerts

Latvijas ukraiņi: Dziesmu svētki ir liela atbildība pret valsti, kurā dzīvojam un kuru ļoti mīlam!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

3.jūlijā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī Dziesmu svētku ietvaros izskanēja mazākumtautību koncerts “Pa saulei”. Mazākumtautību atšķirīgo kultūru sadraudzību teātrī varēja izjust ik uz soļa.

Naujenes Mūzikas un mākslas skolas Instrumentālā ansambļa dalībnieks Jānis Rasnačs apliecināja, ka iespēju piedalīties simtgades Dziesmu svētkos uzskata par goda jautājumu un ļoti īpašu gadījumu. Viņa kolēģe ansamblī Inga Zeile papildināja: “Mēs visi centīsimies, lai mēs nodotu šo te vēstījumu no mazās Naujenes lielajai Latvijai Latvijas simtgadē.”

“Tā ir liela atbildība pret valsti, kurā dzīvojam un kuru ļoti mīlam!” apliecināja arī Vangažu ukraiņu biedrības ansambļa “Jatraņ” dalībniece Gaļina Mamutova. “Kad uzstājies šajos svētkos, kas ir  brīnišķīga, sena Latvijas tradīcija, mēs esam ļoti lepni; jau otro reizi piedalāmies.”

Rīgas lībiešu dziesmu ansambļa “Līvlist” dalībniece Zoja Sīle savukārt atklāja, ka lībiešu ansambļa pārstāvji esot sadraudzējušies un sadancojuši ar kazakiem, turklāt iemācījuši viņiem grūtāko somugru valodas skaņu. Bet Rīgas Vācu kultūras biedrības vokālais ansamblis “Morgenrot” esot sadraudzējušies ar lietuviešiem un kopā pat sanācis uzdejot.

Daugavpils Lietuviešu kultūras biedrības ansambļa “Rasa” dalībnieks Rimants Klepše uzsvēra, ka šogad esot ļoti augstas prasības: “Jābūt ir līmenī. Bija grūti izturēt konkursu. Tāpēc tie, kas to iztur, ir ļoti laimīgi un šurp brauc ar lepnumu!”

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti