Latvijas skolu jaukto koru salidojums Valmierā pulcēs 2600 dziedātāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sestdien, 20.maijā, Valmieras pilsētas estrādē plkst. 18.00 notiks III Latvijas skolu jaukto koru salidojuma koncerts “Kalniem pāri”. Tajā piedalīsies 64 kori ar 2600 dziedātājiem no Latvijas novadiem un pilsētām.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki jau kļuvuši par stabilu tradīciju blakus Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem, bet tradicionāli ir arī skolu koru salidojumi, kuri notiek svētku starplaikos – uz īpašiem koncertiem pulcējas ne tikai skolu jauktie kori, bet arī zēnu kori un vispārizglītojošo skolu 2.-4. klašu kori.

Salidojuma dienā no pulksten 16.00 dalībnieki būs sastopami zibakcijās, kuru laikā ar saviem priekšnesumiem pārsteigs Valmieras iedzīvotājus, pievērsīs uzmanību kora dziedāšanas mākslai un aicinās apmeklēt koncertu “Kalniem pāri” Valmieras brīvdabas estrādē. Zibakcijas norisei izvēlētas dažādas vietas pilsētvidē – veikali, autobusi, poliklīnika, arī Valmieras ielas, pieturvietas un tilti.

Pulksten 18.00 Valmieras pilsētas estrādē sāksies koncerts “Kalniem pāri”. Kopā ar 2600 kora dziedātājiem un lielo simts akustisko ģitāru ansambli, ko veidos paši dalībnieki, dziedās arī populāri mūziķi: Māris Vitkus ar instrumentālo grupu, Justs Sirmais, Jānis Aišpurs un grupa „Carnival Youth”.

“Neskatoties uz to, ka repertuārs ir gana akadēmisks un nopietns, ietverot gan latviešu mūzikas klasiķus, gan latviešu tautasdziesmu apdares a cappella, koncerts tiek veidots kā krāsainu emociju buķete. Tas būs stāsts par jaunību, mirkli pirms izlaiduma. Mirkli pirms lielajām dzīves izvēlēm, kurām būs vajadzīga drosme, apņemšanās un uzdrīkstēšanās,” stāsta koncerta mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti