Latvijas Radio visos kanālos kļūs par Dziesmu svētku radio

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziesmu un deju svētku norises tiks plaši atspoguļotas Latvijas sabiedriskajos medijos – Latvijas Televīzijā, Latvijas Radio, Latvijas sabiedrisko mediju satura atskaņotājā “replay.lv” un Latvijas Sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Latvijas Radio Dziesmu un deju svētku norises laikā kļūs par Dziesmu svētku Radio, piedāvājot plašāko tiešraižu un oriģinālsatura klāstu par svētku norisi, dalībnieku pieredzi un aktuālajiem notikumiem, informēja Latvijas Radio komunikācijas daļas vadītāja Ieva Aile. Deviņās tiešraidēs klausītāji varēs sekot līdzi visiem nozīmīgākajiem svētku notikumiem, sākot no Dziesmu kariem un svētku gājiena un beidzot ar pūtēju dižkoncertu un noslēguma koncertu “Zvaigžņu ceļā”.

Darbadienās paredzēta īpaša 16 stundu svētku programma no Dziesmu un deju svētku studijas pie Brīvības pieminekļa. Kopumā Latvijas Radio skanēs vairāk nekā 150 Dziesmu un deju svētku tematikai veltīti raidījumi, nodrošinot visaptverošu atspoguļojumu un klātbūtnes izjūtu ikvienam Latvijas iedzīvotājam.

Svētku studija pie Brīvības pieminekļa

Svētku nedēļā visi Latvijas Radio kanāli izies no ierastajām radiomājas telpām un darbosies īpašā Dziesmu un deju svētku studijā pie Brīvības pieminekļa. Latvijas Radio nodrošinās 16 stundu svētku programmu katru darbadienu no sešiem rītā līdz vienpadsmitiem vakarā. Programma skanēs gan Latvijas Radio kanālu ēterā, gan Brīvības laukumā pie svētku studijas. Darbdienās tai varēs sekot  līdzi tiešsaistē arī Latvijas Sabiedrisko mediju portālā “Replay.lv”.

Darbdienu rītus moži sāks Toms Grēviņš un Radio 5 ar programmu “Pieci rīti”, studijā aicinot latviešu mūziķus un svētku dalībniekus. Ar Ziņu dienesta atbalstu studijā 7.45 katru dienu skanēs Dziesmusvētku spiega Jurģa Vancāna vērojumi no svētku norises aizkulisēm.

Latvijas Radio 1 raidījums “Kā labāk dzīvot” rūpēsies par praktisku un noderīgu padomu sniegšanu svētku laikā, “Kultūras rondo” tematiski pievērsīsies pasaules latviešu dienai, koru dienai, pūtēju orķestru dienai, kokļu dienai, kā arī latviešu tautas dejas dienai. Latvijas Radio 2 dienas vidū vadīs sadziedāšanos un sveicienus svētku dalībniekiem. “Ģimenes studija” aplūkos svētkus caur ģimeņu stāstiem, tāpat katru darba dienu būs “Monopola viesis” - intervijas ar svētku dalībniekiem, īpašā “Latgolys stuņde speciali nu Dzīšmu svātku” un Radio NABA programma. Katru darbadienu plkst. 17.30 dienas kopsavilkumu nodrošinās Latvijas Radio 3 veidotās dienasgrāmatas. Vakaru noslēgs pieci.lv programma “Pilnīgs vakars”.

Brīvdienās – 1., 7. un 8. jūlijā no plkst. 7.05 svētku studijā darbosies Jānis Ramāns un Māra Rozenberga ar “Labrīt!” speciālizlaidumu, ko gatavo Latvijas Radio Ziņu dienests sadarbībā ar Latvijas Radio 3. Arī svētku atklāšanas gājiens tiks raidīts no studijas pie Brīvības pieminekļa. Katru dienu no Dziesmu un deju svētku studijas raidīs arī Latvijas Televīzija.

Katru darbdienu no plkst. 10.00 līdz 11.00 Dziesmu un deju svētku studija pie Brīvības pieminekļa būs atvērta ikvienam garāmgājējam un interesentam. Cilvēki varēs ielūkoties radio studijas aizkulisēs un satikt sabiedrisko mediju ētera personības – Tomu Grēviņu un Martu Grigali no pieci.lv, laika ziņu lielmeistaru Tomu Brici, Latvijas Radio raidījuma “Zināmais nezināmajā” žurnālisti Sandru Kropu, Latvijas Radio 2 ētera personību Velgu Vītolu–Amantovu u.c. Studijas ciemiņi pie pults un mikrofoniem varēs aplūkot, izmēģināt un sajust radio satura tapšanas burvību. Drosmīgākajiem un aktīvākajiem viesiem paredzētas balvas no Dziesmu un deju svētku atbalstītājiem.

Viss sabiedrisko mediju saturs – lsm.lv un replay.lv

Sabiedrisko mediju satura atskaņotājs “replay.lv” būs Dziesmu un deju svētku galvenā tiešraižu platforma un arhīvs un nodrošinās 17 svētku pasākumu tiešraides. Tiešraides un ieraksti būs pieejami bez ierobežojumiem visā pasaulē, lai arī ārvalstīs dzīvojošie varētu sekot līdzi valsts simtgades Dziesmu un deju svētku norisei.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti