Latvijas Pasts veltī pastmarkas Dziesmu un deju svētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Atzīmējot šā gada vērienīgāko un nozīmīgāko kultūras pasākumu, Latvijas Pasts izdevis divas jaunas pastmarkas, kas prezentēs XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus.

Jauno pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta piektdien, 28.jūnijā, radoši informatīvajā telpā „Rīga 2014” Esplanādē no pulksten 10 līdz 19.30. Jaunās pastmarkas Latvijas Pasts dāvās visiem šā gada svētku virsdiriģentiem un virsvadītājiem – debitantiem.

Jaunajās pastmarkās attēloti krāšņos tautas tērpos tērpti svētku dalībnieki – koristi un dejotāji. Pastmarku blokā un pirmās dienas aploksnē iestrādāts arī svētku logotips, kas tapis, Latvijas Pasta jauktajam korim iedziedot komponista Jāņa Lūsēna dziesmu ar Ineses Zanderes vārdiem "Rieta lūgšana".

Svētku pastmarku bloka un pirmās dienas aploksnes autore ir māksliniece Lilija Dinere. Divu pastmarku bloka  tirāža ir 30 000 eksemplāru; pastmarku nominālvērtība 0,35 Ls un 0,50 eiro, kas atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem veltītās pastmarkas ir Latvijas Pasta otrais veltījums svētkiem. Pirmoreiz pastmarkas dziesmu un deju svētkiem izdotas pirms 15 gadiem – 1998.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti