Kultūras ziņas

Stāsts par sirdi Dailes teātrī

Kultūras ziņas

Marka Rotko mākslas centrā sešas jaunas ekspozīcijas

Latvijas Profesionālā baleta asociācijai 25!

Latvijas baleta asociācijai – 25. jubileja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atzīmējot Latvijas Profesionālā baleta asociācijas 25 gadu jubileju, VEF Kultūras pilī koncertā “Svētki dejai” pulcējās asociācijas atbalstītāji un ilggadējie biedri. Koncertā savas prasmes no klasiskā baleta soļiem līdz laikmetīgās dejas meistarībai rādīja gan Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki, gan Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas un Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti.

Latvijas Profesionālā baleta asociācija tika dibināta 1993. gadā, lai sniegtu atbalstu un palīdzību dejotājiem, kas vai nu beiguši savas aktīvās  gaitas, vai uzsākuši jaunu posmu profesionālajā darbībā, kļūstot par dejas pedagogiem vai deju kolektīvu vadītājiem.

“Mēs darbojamies ļoti dažādos virzienos. Gan izvirzot cilvēkus uz apbalvojumiem, gan gādājot dažreiz par sociāliem jautājumiem,” stāsta Latvijas Profesionālā baleta asociācijas prezidente Lita Beiris.

Koncertā “Svētki dejai” tādu leģendāru horeogrāfu kā Helēnas Tangijevas-Birznieces, Aija Baumanes, Ulda Žagatas un citu radītās dejas jaunie skatuves mākslinieki izdejoja baleta un tautas dejas soļiem, kā arī džeza dejotājlaikmetīgā dejā.

“Šie 25 gadi ir ļoti daudz devuši. Ir saliedēti visi bijušie dejotāji. Gan Nacionālā opera, gan Muzikālais teātris, Tautas deju ansamblis “Daile”. Jāsaka, ka dalībnieku skaists mūsu biedrībā ir pieaudzies. Protams, ka mēs gaidām, ka pievienosies arī jaunākie dejotāji,” saka “Dancis” vadītājs Rolands Juraševskis.

“Man tas dod iespējas sevi parādīt un attīstīt džeza deju, parādīt mūsu darbu. Mēs piedalāmies ļoti daudz visādos projektos, ko tieši dod baleta asociācija,” saka džeza dejas pedagoģe Alisa Košeļeva.

“Ir ļoti brīnišķīgi, ka atradās kolēģi, kas izdomāja, ka vajag apvienot dejotājus, radot viņiem tādu kā ģimenisku sajūtu, un ka var sapulcēties un apmainīties domām,” saka profesore, bijusī baletdejotāja Zita Errs.

Koncertā līdzās Latvijas Nacionālā baleta labākajiem solistiem uzstājās arī Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jaunie un topošie dejotāji un horeogrāfi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti