Latviešu Dziesmu un deju svētkos Kanādā pulcējas 2000 dalībnieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

XV Latviešu Dziesmu un Deju svētkos Kanādā vienkopus no visas pasaules un Latvijas pulcējās vairāk nekā 2000 koristu un dejotāju, informēja Ārlietu ministrijā.

Dziesmu un deju svētku atklāšanas pasākumā 4. jūlijā Toronto pilsētā piedalījās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Kanādas ārlietu ministre Kristija Frīlande (Chrystia Freeland).

Latvijas simtgadei veltīto XV Latviešu dziesmu un deju svētku sauklis ir “Viena dziesma, viena deja… viena tauta!”. Dziesmu svētki ilgs līdz 7. jūlijam, koncertiem notiekot Sv. Paula Trīsvienības baznīcā, Kērnera zālē un “Mattamy” pasākumu centrā.

Dziesmu svētku kulminācija – kopkora koncerts – notiks 6. jūlijā “Mattamy Athletic Centre”. Kopkorī iesaistīsies arī tikko beigušās 2x2 latviešu jauniešu nometnes kora projekta dalībnieki. Koncertā skanēs gan Latvijas kormūzikas iecienītākie darbi, gan arī jaundarbi, ko sacerējuši jaunie latviešu komponisti no Kanādas, ASV, Austrālijas un Latvijas.

Savukārt deju svētku kulminācija – tautas deju lieluzvedums – paredzēts 7. jūlijā. Dzīvo mūziku visam uzvedumam nodrošinās “Raxtu Raxti”. Lieluzveduma programmā būs “Ačkups”, “Sešdancis”, “Sēju vēju”, “Audēju deja”, “Kurzemnieku pērkoņdancis” un citas dejas, kā arī speciāli svētkiem radītā deja “Salti vēji pūta” Jāņa Purviņa horeogrāfijā.

Svētku laikā skatāmas arī izstādes, notiks bērnu balle, rakstnieku pasākums, jaundeju skate un citi sarīkojumi. XV Latviešu dziesmu un deju svētku programma atrodama šeit.

Kā atklāj svētku rīkotāji, biļetes uz tautas deju lieluzvedumu, tāpat kā kabarē un VAK “Latvija” koncertu ir izpārdotas. Dziesmu svētki tiek aktīvi reklamēti arī pašā Kanādā, un arī kanādieši izrāda plašu interesi par pasākumu.

KONTEKSTS:

Kopumā Kanādā dzīvo ap 20 000 – 25 000 Latvijas valstspiederīgo un kanādiešu ar latvisku izcelsmi. Galvenie diasporas centri Kanādā atrodas Toronto, Otavā, Hamiltonā (Ontārio province), Monreālā (Kvebekas province), Edmontonā un Kalgarijā (Albertas province), Vankūverā un Kelovnā (Britu Kolumbijas province), kā arī Halifaksā (Jaunskotijas province).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti