Latgales deju svētkiem gatavojas 107 kolektīvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latgales deju svētkiem „Večerinka Viškūs”, kas notiks 28. jūnijā Daugavpils novada Višķu pagastā, gatavojas 107 kolektīvi jeb 2032 dalībnieki, lsm.lv informē svētku rīkotāji.

Tautas deju kolektīvu koncerts sāksies plkst.18.30. Tajā piedalīsies 52 jauniešu deju kolektīvi ar 1010 dalībiekiem, 44 vidējās paaudzes deju kolektīvi ar 824 dalībniekiem un 11 senioru deju kolektīvi ar 198 dalībniekiem.

Svētkos tiks pārstāvēti 23 novadi: Aglonas, Aknīstes, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Jēkabpils, Kārsavas, Krāslavas, Krustpils, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Salas, Vārkavas, Viļakas, Viļānu, Zilupes un trīs pilsētas: Daugavpils, Jēkabpils, Rēzekne.

Savukārt plkst. 21.30 rīkotāji sola īstus latgaliešu dančus kopā ar kapelu „Dziga” .

Koncertā gaidāmi īpašie viesi – grupa “Green Novice”, dziedātāja Laura Bicāne, Ambeļu pagasta folkloras kopa “Speiga”, Naujenes pagasta folkloras kopa “Rūžeņa”, Vaboles pagasta etnogrāfiskais ansamblis “Vabaļis”.

"Pasākuma pamatdoma saistās ar Latgales lauku sētu, kurā saplūst daudz etnogrāfisko atzaru, kas atrod kopsaucēju latgaliešu večerinkā," stāsta deju svētku režisors Māris Susējs. "Koncerta sižetiskā līnija tiks sadalīta atsevišķos fragmentos, kuru ievaddaļa būs saistīta ar tautas mākslas izpausmēm – kāzu muzikantiem, folkloras kopām, teicējām un deviņu apriņķu dejotājiem, kas izdejos sev raksturīgās dejas un atrādīs daudzkrāsainos tautas tērpus. Taču vēlos uzsvērt arī to, ka večerinka Latgalē pastāv joprojām. Nenoliedzami tā ir ieguvusi citu saturu un šarmu, tomēr tā ir dzīva. Šo ideju palīdzēs atklāt dziesminiece no Višķiem – Laura Bicāne un folkroka, metāla grupa „Green Novice”.”

Svētku mākslinieciskā vadītāja: Aija Daugele. Virsvadītāji: Ilmārs Dreļs, Silvija Kurtiņa, Sarmīte Stapule, Elita Treilone, Valda Timule un Agris Veismanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti