Rīta Panorāma

Erdogans atkārtoti pretendēs uz Turcijas prezidenta amatu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar kultūras ministru Nauri Puntuli

Kultūras ministrs: Dziesmu un deju svētku biļetes būs par 30% dārgākas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Nākamo Dziesmu un deju svētku biļetes būs par 30% dārgākas. To intervijā Latvijas Televīzijas "Rīta panorāmai" atzina Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētājs, kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība).

Viņš norādīja, ka šāds biļešu cenu kāpums tiek prognozēts šobrīd pie nosacījuma, ja izdosies pārdot visas biļetes un nepieaugs vēl kādas ar svētku rīkošanu saistītas izmaksas.

Ministrs atturējās minēt Dziesmu un deju svētku biļešu cenu amplitūdu, sakot, ka pagaidām vēl nav izstrādāts precīzs nolikums.

"Taču tik daudz uz šodienu ir skaidrs, ka biļešu cenas būs par 30% augstākas," teica kultūras ministrs.

Puntulis norādīja, ka nākamajam gadam Dziesmu un deju svētku sarīkošanai ir nodrošināti 6,5 miljoni eiro, bet jau tagad ir skaidrs, ka ar šo summu nepietiks.

Provizoriski pat pēc optimistiskākajām aplēsēm svētku sarīkošanai papildus būs nepieciešami vismaz 3,2 līdz 5 miljoni eiro.

Puntulis cer uz sponsorēšanas aktivitātes pieaugumu.

Ministrs norādīja, ka Dziesmu un deju svētku biļešu izplatītājs tiks izraudzīts konkursa kārtībā. Taču jau šobrīd ir skaidrs, ka biļešu tirdzniecība notiks pakāpeniski, "lai nebūtu tā, ka vienā dienā mēs atveram pilnīgi visu vaļā uz visiem pasākumiem un tad tur arī notiek visas tehnoloģiju nepilnības".

Puntulis atzina, ka plānots arī noteikt, cik daudz biļetes varēs nopirkt viena persona. Vairāk par to būs skaidrs, kad būs izstrādāts svētku nolikums, kam jābūt gatavam vistuvākajā laikā.

KONTEKSTS: 

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas simt piecdesmitgade. Plānots, ka tajos piedalīsies līdz 40 000 dalībnieku, to apmeklētāju skaits pārsniegs pusmiljonu. Svētku laikā notiks vairāk nekā 60 pasākumi un koncerti, t.sk. vismaz viena trešdaļa ar biļetēm.

Ņemot vērā 2018. gada pieredzi ar biļešu tirdzniecību, Svētku rīkotāji ir analizējuši divus modeļus – izlozi par tiesībām iegādāties biļetes uz diviem pieprasītākajiem notikumiem un tradicionālo biļešu tirdzniecības veidu. Tirdzniecībā biļetes uz dažādiem Svētku pasākumiem nonāks pakāpeniski, izmantojot tradicionālo biļešu tirdzniecības veidu. Biļešu tirgotājs tiks izvēlēts publiskā iepirkuma procedūrā.

2018. gadā biļetes uz centrālajiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem – lieluzvedumu "Māras zeme" un noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā" – maksāja no 15 līdz 65 eiro, savukārt ieejas biļete uz sadziedāšanās nakti maksāja 7 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti