Dienas ziņas

Ogu audzētājiem palīdz skolēni

Dienas ziņas

Pabeigts ES projekts "Neaizmirsīsim"

Kuldīgā aizvadīti Kurzemes Dziesmu svētki

Kuldīgā aizvadīti Kurzemes dziesmu svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kur zeme, tur saule – ar šādu moto Kuldīgā aizvadīti Kurzemes dziesmu svētki. Tie pulcēja ap 2000 dalībnieku. Goda vietā bija lībiešu, kuršu un suitu kultūras vērtības.

Kuldīgas Rātslaukumā grūti atrast cilvēku, kurš nebūtu ģērbies tautastērpā. To dažādība un krāšņums tikai atkal atgādina, cik bagāti esam ar savu mantojumu. Šoreiz satikšanās iemesls ir Kurzemes dziesmu svētki un tie pulcējuši folkloristus, pūtēju orķestrus un korus ne tikai no Kurzemes, bet arī citiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem.

Aiz muguras jau folkloras kopu un pūtēju orķestru koncerti un klāt gaidītākais brīdis – dziesmu svētku gājiens, kas vijās cauri Kuldīgas vecpilsētai.

Reģionālos dziesmu un deju svētkus Latvijas Nacionālais kultūras centrs organizē sadarbībā ar pašvaldībām, kur šie svētki tiek rīkoti, godu dodot tieši konkrētā reģiona tradīcijām. Kurzemnieki lepojās ar lībiešu, kuršu un suitu kultūras pūru. Koncertā “Kur zeme, tur saule” programmā galvenokārt skanēja Kurzemes komponistu darbi, arī solisti - ar saknēm Kurzemē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti