Kultūras ziņas

Latviešu diasporas "Pārnēsājamās ainavas"

Kultūras ziņas

Latgales podnieku dienas

Diriģentu koris gatavojas Dziesmu svētkiem

Kordiriģentu koris gatavojas Dziesmu svētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šogad pirmo reizi Dziesmu svētku vēsturē gaidāms īpašs notikums. Ar Alfrēda Kalniņa dziesmu “Esi sveicināta, saule” svētku noslēguma koncertu atklās Latvijas kordiriģentu apvienotais koris Airas Birziņas vadībā.

Bet par svētku norisi renovētajā Mežaparka Lielajā estrādē vairāk pastāstīja noslēguma koncerta galvenie vīri – mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Klišāna un režisors Uģis Brikmanis.

Vēlu 29.aprīļa vakarā Ogres Kultūras centrā  noslēdzās  diriģentiem  tik atbildīgais  un saspringtais  laiks – koru skates . Tāpēc šodien var brīvāk uzelpot un paši no sirds ļauties dziesmai. Mūzikas akadēmijas zālē saplūst diriģenti no visiem Latvijas novadiem no vecmeistariem līdz mācekļiem un arī - no ārzemēm.

Dziesmu svētku režisors Uģis Brikmanis neslēpj gandarījumu: “Kordiriģenti ir tā unikālā parādība, tas centrs, būtība, no kā viss sācies un ar ko viss turpinās. Esmu gandarīts, ka man vienmēr izdevies korus nolikt tā, lai mūzika atnāktu pie cilvēkiem.”

Dziesmu svētku virsdiriģentes vadībā kordiriģentu koris dziedās "Esi sveicināta saule" - svētku atklāšanas  dziesmu. Viņa atzīst: “Tas uzliek tādu ļoti, ļoti koncentrētu uzmanību uz saturu, uz koncerta signālu, uz pirmo skanisko emociju, ko publika saņems.”

Kordiriģentu koris būs balsts arī visam svētku repertuāram, tādēļ tam priekšā stājas arī citi virsdiriģenti – gan Agita Ikauniece, ar dziesmu par Dieva dēliem un saules meitām, gan liepājnieks ar jau lielu svētku pieredzi – Jēkabs Ozoliņš, ar J. Lūsēna “Karoga dziesmu”, gan Kaspars Ādamsons. 


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti