Kultūras ziņas

Sācies Skroderdienu laiks

Kultūras ziņas

Latviešu Garlībs Merķelis

Ziemeļu un Baltijas dziesmu svētku veltījums Imantam Kokaram

Koncerts «Esi sveicināta, Saule!» ieskandina Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau vēstīts, ka Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkus atklāj 25.jūnijā Vērmaņdārzā, bet jau plkst.19.30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiek īpašs koncerts “Esi sveicināta, Saule!” par godu diriģenta Imanta Kokara piemiņai. Tajā uzstājas arī īpašais diriģentu kopkoris. Šo koncertu ceturtdien plkst. 22.10  rādīs LTV 1 kanālā. Pirms tam piedāvājam ieskatu koncerta mēģinājumā.

Kormūzikas dižgaru skaņdarbus koncertā dziedās Rīgas kamerkoris "Ave Sol", Latvijas Universitātes vīru koris "Dziedonis", kura mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents bijis Imants Kokars, kā arī Latvijas diriģentu koris.

Programmā būs Imanta Kokara veidoto koncertprogrammu brīnišķīgāko paraugu izlase – dziesmas, kuru autori ir – Pēteris Barisons, Antons Brukners, Pauls Dambis, Lūcija Garūta, Jurjānu Andrejs, Alfrēds Kalniņš u.c.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs – Mārtiņš Klišāns. Pie diriģenta pults stāsies vairāk nekā desmit izcilu Latvijas diriģentu – Imanta Kokara audzēkņi un Dziesmu svētku virsdiriģenti, viņu skaitā Jānis Baltiņš, Aira Birziņa, u.c. 

Savukārt svētku atklāšana Vērmanes dārzā sāksies plkst. 22, un to ieskandinās orķestri un kori no Somijas, Norvēģijas, Dānijas, Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Islandes, kā arī Latvijas kori "Austrums", "Juventus", "Ogre", vokālā grupa "Anima Sola" un Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestris.

Atklāšanu ievadīs kultūras ministres Dace Melbārdes uzruna, pasākumu vadīs Asnate Siliņa un Gundars Grasbergs. Atklāšanas pasākuma režisors ir Uģis Brikmanis, scenārija autors Orests Silabriedis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti