Koklētāja Katrīna Mačuka: Kokle mūsdienās ir ļoti interesants instruments

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tuvojoties XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, Latvijas Radio uzrunā bērnus un jauniešus no dažādiem kolektīviem, kuri piedalīsies gaidāmajos svētkos. No Valmieras uz Skolēnu dziesmu un deju svētkiem dosies 42 kolektīvi - teju 1000 dalībnieku. Viņu vidū būs arī Valmieras Viestura vidusskolas  sestās klases skolniece Katrīna Mačuka. Katrīnai šajos  Dziesmu svētkos būs dubultatbildība - gan dziedāt skolas korī, gan spēlēt kokli Valmieras mūzikas skolas koklētāju ansamblī.

"Mani sauc Katrīna Mačuka. Es eju Valmieras Viestura vidusskolā, otro gadu būšu Dziesmu svētkos. Es Dziesmu svētkos piedalījos ar kokli, bet šogad - gan ar kokli, gan kori.

Kad es pirmo reizi izdzirdēju kokli, man ļoti iepatikās tās skaņa. Mana mamma pazina skolotāju, ieteica un tad es sāku spēlēt. Ļoti iepatikās, un es skolotājas dēļ spēlēju, jo viņa ir ļoti jauka un mīļa, draudzīga, viņa ļoti labi māca bērnus - kā draugus. Tādēļ arī man gribas iet uz stundām, tādēļ iepatikās šis instruments.

Nākotnē es mūziku mācītos, ja man būs laba skolotāja. Kokle arī mūsdienās ir ļoti interesants instruments. Parādās arī savādāki, interesantāki skaņdarbi. Arī šoreiz mums ir ļoti interesanta programma - "Melanholiskais valsis", Stings un Kaupera dziesma "Mazā bilžu rāmītī". Kokle ir kļuvusi interesantāka nekā agrāk.

Dziesmu svētkos ar kori visemocionālāk ir kopīgi dziedāt, tur būs ģimenes sajūta, tas kopīgums ar ansambļiem. Ļoti laba sajūta, ka tik daudz kokles spēlē vienā reizē, kad ir diriģents un skatās visa Latvija. Tas ir piedzīvojums, ļoti laba sajūta," stāsta Katrīna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti