Dienas notikumu apskats

Rīgas opozīcijas ierobežošanas iemesls – Saeimas vēlēšanu tuvums, atklāj Ušakovs

Dienas notikumu apskats

Lielbritānija „piever acis uz netīru naudu no Krievijas”, kas apdraud nacionālo drošību

Cer izvairīties no Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pārcelšanas

Koalīcija cer izvairīties no Skolēnu dziesmu un deju svētku pārcelšanas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Divu nedēļu laikā jāpanāk skaidrība par 2020. gada Skolu jaunatnes dziesmu svētku norisi, pirmdien, 21.maijā, vienojās koalīcijas partijas. Rīgas dome iepriekš rosināja svētkus uz gadu atlikt, lai varētu pabeigt Mežaparka lielās estrādes rekonstrukciju.

ĪSUMĀ: 

  • Rīgas dome secina: Mežaparka estrādes rekonstrukciju nepabeigs līdz svētkiem.
  • Šadurskis kategorisks – svētkus pārcelt nedrīkst.
  • Kultūras ministre sola, ka risinājumu atradīs.
  • Rīgas dome pieļauj rekonstrukciju sadalīt 2 kārtās – pirms un pēc svētkiem.

Augustā tiks uzsākta Mežaparka lielās estrādes rekonstrukcijas otrā kārta. Tajā plānots pilnībā nomainīt koru tribīnes. Rīgas dome secinājusi, ka būvdarbus nevarēs pabeigt līdz 2020. gadā plānotajiem Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, tāpēc svētki jāpārceļ uz 2021. gadu.

Tam kategoriski iebilst “Vienotība”, kas jautājumu pacēlusi koalīcijas partiju sadarbības padomē.  “Vienotību” pārstāvošais izglītības ministrs Kārlis Šadurskis uzstāj, ka svētkus pārcelt nedrīkst un tiem jānotiek tieši Mežaparka lielajā estrādē. Viņš uzsver – Dziesmu svētku norises laiku nosaka likums. Turklāt jaunieši svētkiem jau sākuši gatavoties.

Šadurskis arī nepieļauj iespēju, ka svētki varētu notikt citā vietā.

“Tiklīdz kā es pateikšu, ka mēs kaut ko pieļaujam, tad tā jau būs zaļā gaisma, ka tā darīt var. Nē!” sacīja Šadurskis.

“Ikvienam Latvijā ir jāpilda likums, un Dziesmu svētku likumā ir norādīts gan Dziesmu svētku periodiskums, iekļaujot Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, gan arī norises vietas, un lielo koncertu norises vietas ir Daugavas stadions un Mežaparka lielā estrāde,”  uzsvēra ministrs.

Kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) uzsvēra – par dziesmu svētku pārcelšanu nekāds lēmums nav pieņemts.

Viņa norādīja, ka estrādes otrās kārtas rekonstrukcija vēl tiekot plānota, tādēļ ministre pieļauj, ka būvdarbus ar svētku grafiku var salāgot.

“Ir jāmeklē risinājumi gan tam, lai var estrādes projektu īstenot, gan arī skolēnu svētki notikt. Es domāju, ka visi uz to strādā un risinājums atradīsies. Dziesmu svētku vēsturē ir daudz gadījumu, kad ir atrasti šie risinājumi, un šis arī nebūs izņēmums,” pauda ministre.

“Strādāsim un visu atrisināsim,” sacīja Melbārde.

Rīgas domes Īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (“Gods kalpot Rīgai”) pieļauj, ka Mežaparka estrādes rekonstrukcijas darbus varētu sadalīt divās daļās  – vienu pabeigt pirms Skolu jaunatnes dziesmu svētkiem un otru – pēc. Tādā veidā svētki nebūtu jāpārceļ.

Premjers Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība) pēc koalīcijas partiju sanāksmes norādīja, ka divu nedēļu laikā jābūt skaidram valdības viedoklim par to, kad un kur aizvadīt nākamos Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti