Dziesmu un Deju svētku studija

Amatierteātri

Dziesmu un Deju svētku studija

Danči

Lolitas brīnumputns

Jaunieši jauniešiem: Andreja Jansona mūzikls «Lolitas brīnumputns»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Amerikā dzīvojošam latviešu komponistam un diriģentam Andrejam Jansonam šis ir jau trešais Brigaderes darbs, pēc kura motīviem tapusi muzikāla izrāde.

Viņš atzīst: “Mani interesē tā viņas ideja par pasaku, kur ir iepītas dažādas morāles un dzīves gudrības. Viņa ļoti skatuviski raksta savas lugas.”

“Kolosāla iespēja, jo mēs ļoti ātri saliedējāmies,” uzskata iestudējuma aktieris Jānis Zemļickis. “Šis pasākums deva arī daudz interesantas lietas, ko varam iegūt. Piemēram to pašu komandas garu!”

“Pirmajā sastāvā esmu princese Lolita un pilsētniece, bet otrajā esmu krodzinieka meita Guldze. Sanāk trīs lomas!” par savu pozīciju priecājas Megija Krista Strautmane.

Savukārt mūzikla režisore Andra Berkolde priecājas: “Mēs paspējām! Nebija viegli! Bet, man liekas, ka vissvarīgāk ir, ka jauniešiem pašiem ir tā sajūta, ka viņi ir veidojuši interesantu izrādi citiem jauniešiem. Ka tas nav tik ļoti vecmodīgs!”

“Šis uzvedums jau savulaik bija Amerikas Savienotajās valstīs uzvests,” stāsta eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. “Un tagad ir atvests šeit. Un te var redzēt, ka bērni, pusaudži vienādi uzmanīgi skatās un klausās. Un es zinu, ka starp aktierim ir gan vietējie jaunieši, gan no citiem kontinentiem.”

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti