Jaunie konservatīvie: Skolēnu dziesmu svētki tradicionālā formā šogad nenotiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Izanalizējot epidemioloģisko situāciju valstī un ar to saistītos riskus, Jaunā konservatīvā partija nonākusi pie secinājuma, ka XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki tradicionālajā formā šajā gadā nevar notikt, informēja partijas pārstāvji.

Pirmdien, 19. aprīlī, notika Jaunās konservatīvās partijas valdes tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (Jaunā konservatīvā partija), kuras laikā tika analizēta aktuālā epidemioloģiskā situācija. Pēc tikšanās partija paziņoja, ka Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki tradicionālajā formā šajā gadā nenotiks.

“Mēs rūpīgi izanalizējām jaunāko situāciju saistībā ar Covid-19 saslimšanu, un diemžēl 14 dienu kumulatīvais rādītājs turpina pasliktināties.

Nākotnē ar optimismu ļautu raudzīties operatīva iedzīvotāju vakcinācija, tomēr līdzšinējā Veselības ministrijas darbība un vakcinācijas tempi nedod pamatu optimismam.

Speciālistu viedoklis bija, ka dziesmu svētkus tradicionālajā formā būtu iespējams rīkot tad, ja vakcinēti būtu vismaz 60% no sabiedrības un kopējais saslimstības līmenis būtu ievērojami zemāks,” norādīja Jauno konservatīvo valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns, piebilstot, ka iepriekšējie plāni tika gatavoti, balstoties uz to, ka jau pašlaik būtu vakcinēts ievērojami lielāks iedzīvotāju skaits.

“Mēs apzināmies, ka dziesmu svētki ir viena no nozīmīgākajām tautas kultūras tradīcijām, kas ir spēcinājusi latviešus cauri gadu simtiem, tomēr pašreizējā epidemioloģiskā situācija mums neļauj rīkot svētkus tradicionālajā formā,” sacīja Bordāns.

19. aprīlī par iespējamo XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi plānots diskutēt arī Sadarbības sanāksmes sēdē.

Kaut arī šobrīd spēkā ir virkne pulcēšanās ierobežojumu, svētku rīkotāji līdz šim turpinājuši izstrādāt plānus, kā svētkus organizēt citādā formātā nekā ierasts.

Ir tapuši vairāki iespējamie svētku norises scenāriji, bet gala lēmums par to, vai un kādā formātā svētki varēs notikt, vēl tikai gaidāms.

Uzsverot, ka svētku norise būs iespējama tikai tad, ja to atļaus epidemioloģiskā situācija, svētku izpilddirektore Agra Bērziņa iepriekš skaidroja, ka tiek plānots svētkus rīkot no 2. jūlija līdz pat, iespējams, 2. oktobrim. Šādā formā dienā nenotiktu vairāk par vienu pasākumu un dalībnieki notikumos piedalītos tikai vienu dienu bez nakšņošanas. Tāpat plānots, ka daļa pasākumu notiktu reģionos. Šajā norises scenārijā svētku rīkotāji prognozē, ka pasākumos ārtelpās varētu pulcēties līdz 3000 dalībnieku, savukārt iekštelpās 200–300 dalībnieku.

KONTEKSTS:

2020. gada martā, kad Latvijā tika ieviesta ārkārtējā situācija Covid-19 dēļ, tika pieņemts lēmums XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus pārcelt uz nākamo gadu.

Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, vēlāk to pagarinot līdz 6. aprīlim. Taču, tā kā saslimstība ar Covid-19 strauji nerūk, spēkā paliek virkne ierobežojumu

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti