Šodienas jautājums

Šodienas jautājums - izmaiņas koalīcijā un jaunās valdības aprises

Šodienas jautājums

Šodienas jautājums - saruna ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu

Šodienas jautājums - izglītības ministres nomaiņa

Jaunā izglītības ministre Muižniece atbalsta e-dziesmu svētku rīkošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ceturtdien amatā ieceltā izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (Jaunā konservatīvā partija) atbalsta skolēnu e-dziesmu svētku rīkošanu, jo, viņasprāt, ir jāpieliek punkts šim pandēmijas dzīves ciklam.

Muižniece LTV raidījumā “Šodienas jautājums” sacīja, ka vairāk nekā gadu visa sabiedrība dzīvojusi citā vidē, “viss ir mainījies – kā mēs strādājam, mācāmies, komunicējam, un ir jāpieliek punkts šim ciklam, kas ir bijis”.

Ja epidemioloģiskajā situācijā notiek brīnumi, tad kaut kas kaut kur varētu notikt klātienē, bet pamatā skolēnu dziesmu svētkiem jānotiek e-vidē.

Viņa sacīja, ka ir jāpieliek punkts, jo dziesmu svētki jau bija  pārcelti par gadu no 2020. uz 2021. gadu, un tas ir pietiekami ilgs cikls arī pašam svētku repertuāram.

KONTEKSTS:

Sabiedrībā joprojām valda dažādi viedokļi par XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi. Bērnu slimnīcas mediķi mudina atteikties arī no virtuālajiem dziesmu svētkiem, arī premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) aicina pārdomāt vajadzību pēc svētkiem šogad, uzsverot, ka vēlas “neatņemt bērniem dziesmu svētkus” un domāt par to rīkošanu nākamgad. 

Pašlaik ir izstrādāts skolēnu dziesmu un deju svētku norises scenārijs, kurā kā pamatprincips piedāvāts e-dziesmusvētku koncepts. Plānots, ka svētku kopējo programmu veido 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Norises tiks iemūžinātas videoierakstos. Svētku rīcības komiteja ir atbalstījusi šo modeli, uzsverot brīvprātības principa un epidemioloģiskās drošības noteikumu ievērošanu.

19. maijā svētku risinājumu prezentēja Dziesmu un deju svētku padomei, kura to atbalstīja. Risinājuma piedāvājumu vēl skatīs Ministru kabinets.

Tikmēr vairākas pašvaldības jau paziņojušas, ka saistībā ar nedrošo epidemioloģisko situāciju svētkos nepiedalīsies.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti