Jāņu noskaņā Tartu sākas Baltijas valstu studentu dziesmu svētki «Gaudeamus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Igaunijas pilsētā Tartu šovakar sāksies divdesmit astotie Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētki “Gaudeamus”. Tajos piedalīsies vairāk nekā četri tūkstoši dziedātāju un dejotāju no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

“Gaudeamus” atklāšanas ceremonija notiks šovakar Emajegi upes krastā, bet lielie dziesmu un deju koncerti paredzēti tieši Jāņos. Saulgriežu tematika ir arī šā gada “Gaudeamus” festivāla centrā. Svētkos piedalīsies apmēram pusotrs tūkstotis dalībnieku no Latvijas, viņu vidū arī divi – Uldis Šteins un Modris Reķis –, kuri piedalījušies visos “Gaudeamus” svētkos kopš 1956.gada, stāsta Valsts izglītības satura centra pārstāve Agra Bērziņa: “Latviešu dejotāji Tartu pašlaik jau ir ieradušies un mēģina Tammes stadionā, lai gatavotu Līgo vakara programmu, kad kopīgi visu trīs Baltijas valstu jaunieši izdejos Līgo nakts mistēriju.

Šobrīd ierodas kori, lai gatavotos savai programmai. Bet šovakar Tartu pilsētā būs īpašs notikums – atklāšanas pasākums ar lāpu gājienu, milzīgu uguņošanas šovu un Karla Orfa “Carmina Burana”, ko izpildīs igauņu kori, lai iepriecinātu un pārsteigtu gan pašus “Gaudeamus” studentu svētku dalībniekus, gan Tartu viesus. Jo Tērbata ir kārtīga studentu pilsēta, kurā 1956.gadā sākās šī Baltijas valstu studentu dziesmu svētku tradīcija.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti