Jānis Siliņš: Festivālā «Gaudeamus» esam pavēruši durvis mazliet plašāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos "Gaudeamus" durvis uz studentiskām izpausmēm ir pavērtas nedaudz plašāk nekā iepriekšējos svētkos, Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” stāsta svētku mākslinieciskais vadītājs Jānis Siliņš.

Mēs nedaudz citādi esam ievirzījuši „Gaudeamus” svētku norisi,” skaidro „Gaudeamus” mākslinieciskais vadītājs Jānis Siliņš. „Trīs dienās ir ļoti dažādi koncerti. Bija mērķis visai Latvijai, Daugavpilij parādīt dažādas mākslinieciskas, studentiskas izpausmes un, protams, parādīt tos studentus un viņu profesorus, kuri top par profesionāliem mūziķiem un māksliniekiem. Tātad mēs esam pavēruši mazliet plašāk tās durvis.”

Savukārt kora „Sōla” diriģents Kaspars Ādamsons, stāstot par gatavošanos festivālam, atklāj, ka pēc koncerta modelēšanas mēģinājuma koristi  novērtējuši programmu kā labi, jo tā nav pārāk gara, izvērsta un nogurdinoša, bet ir jauneklīga, enerģiska un jestra.

„Visādi,” papildina Jānis Siliņš, skaidrojot, ka visi lielkoncerti festivālā ir āra koncerti. Atklāšanā uzstāsies visu Baltijas valstu pūtēju orķestri, tad būs valstu nacionālo programmu koncerti pie Daugavpils Universitātes un noslēguma koncerts, kas nepārsniegšot divas stundas.

Kā vēstīts, šajā nedēļas nogalē, no 27. līdz 29.jūnijam, Daugavpils uzņems 5000 Baltijas valstu studentus, kuri pulcēsies 17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos "Gaudeamus".

17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkus "Gaudeamus" atspoguļos Latvijas Televīzija. Apvienotajā sabiedrisko mediju portālā lsm.lv sestdien, plkst. 20.30 tiešraidē no Daugavpils olimpiskā centra būs skatāms "Gaudeamus" tautas deju lielkoncerts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti