Izpirkti jau 86% Dziesmu un deju svētku biļešu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmajā biļešu tirdzniecības dienā sestdien līdz pulksten 20 uz Dziesmu un deju svētkiem ir iegādātas 44 000 biļetes, telefoniski rezervētas 6100 biļetes, kas kopā veido 86 % no kopējā biļešu skaita, kas ir pieejamas publiskā tirdzniecībā, informēja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Publiskā tirdzniecībā sestdien, 6.aprīlī, tika nodots 58 000 biļešu uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem. Pēc pirmās biļešu pārdošanas dienas tirdzniecībā palikuši 15, 5% biļešu.

Interneta veikalā bilesuparadize.lv sestdien tika pārdots 30% no kopējā publiskai tirdzniecībai nodoto biļešu skaita.

Šobrīd ir pieejamas biļetes uz Tautas tērpu skati, tautas mūzikas koncertu “Raksti”, vokāli simfoniskās mūzikas koncertu Arēnā Rīga, kokļu ansambļu koncertu, vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu, informēja Vasiļjeva.

Pirmajā dziesmu svētku biļešu tirdzniecības stundā izpirktas 3991 biļetes uz noslēguma koncertu, 3093 biļetes uz deju lieluzveduma koncertiem, 390 biļetes uz noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu, 471 biļetes uz deju lieluzveduma ģenerālmēģinājumu, 144 biļetes uz vokāli simfoniskās mūzikas koncertu un citiem koncertiem.

Lielākās rindas izveidojušās biļešu tirdzniecības vietās Kongresu Namā, Latvijas Nacionālajā operā, Dailes teātrī un Latvijas Nacionālajā teātrī.

Plkst.12.00 sākās biļešu tirdzniecība interneta veikalā.

Kopumā tiks pārdotas 58 000 biļešu uz visiem Dziesmu un deju svētku koncertiem.

Ņemot vērā, ka svētkus plāno apmeklēt gan Latvijas, gan ārvalstu iedzīvotāji, Latvijas Nacionālais kultūras centrs lūdz cilvēkus būt pacietīgiem, gaidot "Biļešu paradīzes" sistēmas atbildi uz biļešu pirkuma pieprasījumu internetā. Visi biļešu pirkuma pieteikumi tiks saņemti un automātiski ievietoti datu apstrādes sistēmā.

Sestdien no plkst.11 reizē ar biļešu tirdzniecības sākšanu "Biļešu paradīzes" kasēs sāka darboties biļešu rezervācijas tālrunis 67371000. Centrs paskaidro, ka katrs zvans tiks pieņemts un automātiski pievienots rindai un "Biļešu paradīze" aktivizēs visus resursus, lai zvana gaidīšanas laiks būtu pēc iespējas īsāks.

Biļetes, kas tiks rezervētas telefoniski, tiek lūgts izpirkt divu nedēļu laikā. Iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes publiskā tirdzniecībā tiks nodotas 1.maijā.

Centrs atgādina, ka vienā pirkuma reizē viena persona varēs iegādāties ne vairāk kā astoņas biļetes uz katru dziesmu un deju svētku pasākumu, piemēram, ja pircējs vēlas iegādāties biļetes uz trim pasākumiem, tad maksimālais iegādājamo biļešu skaits ir 24 biļetes. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam, ja nav nepieciešama atsevišķa sēdvieta, biļete nav jāpērk.

Uzsverot, ka gan Mežaparka Lielajā estrādē, gan "Daugavas stadionā" ir tikai pa 10 tūkstošiem sēdvietu, LNKC atzīst, ka biļetes uz tur notiekošajiem koncertiem, visticamāk, tiks izpirktas ļoti ātri, tajā pašā laikā atgādinot, ka dziesmu svētku būtiskākie notikumi tiks rādīti gan tiešraidē, gan ierakstos Latvijas Televīzijā, internetā un uz lielajiem ekrāniem Esplanādē un Doma laukumā, kā arī lielākā daļa no svētku nedēļas pasākumiem būs bezmaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti