Izdota «Latvieša lielā dziesmu klade»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

360 dziesmas iekļautas tikko klajā nākušajā krājumā "Latvieša lielā dziesmu klade" – tas noderēs visiem Dziesmu un deju svētku sadziedāšanās naktī uzreiz pēc svētku noslēguma koncerta.

Krājuma sastādītājs ir komponists, diriģents, Dziesmu svētku sadziedāšanās nakts mākslinieciskais vadītājs Juris Vaivods, kurš izdevumā ietvēris visdažādāko žanru latviešu dziesmas - no tautasdziesmām līdz rokmūzikai -, kas iemantojušas tautas atzinību un mīlestību.

“Šis krājums pilnīgi noteikti domāts lietošanai arī laikā starp Dziesmu svētkiem. Tas noderēs ikkatrā latviešu ģimenē, svinot svētkus, atzīmējot jubilejas, visbeidzot, vienkārši kopā muzicējot. Galu galā, Dziesmu svētku sadziedāšanās naktī mēs paspēsim izdziedāt vien apmēram 100 dziesmas, bet krājumā ir veselas 360!" saka Vaivods.

Andris Sējāns, diriģents, dziedātājs, mūzikas autors, aranžētājs, Latvijas vokālo ansambļu asociācijas valdes loceklis, izdevniecības "Musica Baltica" izpilddirektors par šo krājumu ir sajūsmā: "Jau paspēju to iemēģināt, svinot Jāņus! Jums to vajadzētu dzirdēt - Zigmāra Liepiņa Kvazimodo dziedājums ap pussešiem Jāņu rītā vientuļu klavieru pavadījumā!… Bet pamanīju arī, ka kladē ir tādas dziesmas, kuras es pat tā īsti nemaz nezinu, kas šādu muzicēšanas procesu padara jo interesantāku. Tīri praktiskā lietošanā mūziķim krājums ir ļoti ērts - neviena skaņdarba laikā nav jāpāršķir lappuses turp vai atpakaļ. Un vēl, beidzot man top skaidras pavadījuma harmonijas daudzām dziesmām, kuras citkārt, spēlējot pēc dzirdes, tā uzreiz ir grūti atrast."

"Latvieša lielā dziesmu klade" atrodama Latvijas lielāko grāmatnīcu grāmatu plauktos.

Bet Dziesmu un deju svētku dalībnieki grāmatu aicināti meklēt "Musica Baltica" tirdzniecības vietās, kā arī Vērmanes dārzā (no 2. līdz 7. jūlijam) un Mežaparka estrādes teritorijā no 5. līdz 7. jūlijam, kur, uzrādot svētku dalībnieka ID karti, krājumu varēs iegādāties par īpašu cenu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti