Dienas ziņas

Skolēni vasarā labprāt strādā

Dienas ziņas

Ekonomikas izaugsmi var kavēt inženieru trūkums

Izdejoti VIII vidējās paaudzes dejotāju svētki

Izdejoti VIII Vidējās paaudzes dejotāju svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar deju uzvedumu ''Dievs man deva maizes zemi'' Jelgavā 7.jūnijā aizvadīti VIII Vidējās paaudzes dejotāju svētki. Šogad tajos piedalījās 267 deju kolektīvi jeb vairāk nekā 6500 dejotāju. Tas ir lielākais dalībnieku skaits, kāds vien šajos svētkos bijis. Pirmajos vidējās paaudzes dejotāju svētkos 1994. gadā Sauleskalna estrādē piedalījās 720 dalībnieki.

Astoto vidējās paaudzes dejotāju svētku dalībnieki maizes klētī Zemgalē tika saukti, lai vienā ritmā izdejotu garo maizes ceļu no iesēta grauda līdz smaržīgam kukulītim.

"Nu kā bez maizes, tas taču pats pamats," saka vidējās paaudzes deju kolektīva (VPDK) ''Kurzeme'' dalībniece Stella Ziemele. "Man liekas, ka darbs, maize ir tādas svētītas vērtības, kas latviešiem jau šūpulī ieliktas. Vismaz būtu jābūt."

Atsaucība bija milzīga. Uz kopējo deju talku sabraukuši 6500 dalībnieki no visiem Latvijas novadiem, kas ir rekords visā vidējās paaudzes dejotāju svētku vēsturē.

"267 kolektīvi. Tas ir ļoti daudz. Līdz ar to lielo dejošanas pulku sparu un dejošanas smeķi ļoti, ļoti varēja izjust," apstiprina horeogrāfs, svētku virsvadītājs Jānis Purviņš.

Deju svētku uzvedums ''Dievs man deva maizes zemi'' piepildījis arī  kādu senu Zemgales horeogrāfa Viļa Ozola sapni, kurš ļoti vēlējās, lai Zemgales Olimpiskajā centrā notiktu lieli deju svētki.

Nākamā lielā dejotāju sadancošanās notiks Rīgā 2018. gadā Latvijas simtgadei veltītajos Dziesmu un deju svētkos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti