Dziesmu un Deju svētku studija

Saruna ar kora "eLVe" pārstāvjiem par Dziesmu svētkiem

Dziesmu un Deju svētku studija

Saruna ar dejotāju grupas "Jūrmalnieki" dalībniekiem par dejām

Dziesmu un deju svētki skaitļos un faktos

Interesanti: simtgades Dziesmu un deju svētki skaitļos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šajos Dziesmu un deju svētkos reģistrēts rekordliels dalībnieku skaits – kopskaitā 43 219 dalībnieku, kas pārstāv 1788 kolektīvus. Jaunākajam dalībniekam ir tikai 3 gadiņi, vecākajam – 91.​

Svētkos pārstāvētas 118 Latvijas pašvaldības. Tikai no vienas – no Mērsraga – nav neviena dalībnieka. Kuplā skaitā Rīgā ieradušies pasaules latvieši – kopumā no 21 valsts. Svētku nedēļā Rīgā notiks 65 pasākumi 25 norises vietās, turklāt lielākā daļa – 44 – būs bezmaksas.

Rīkotāji prognozē, ka skatītāju kopskaits visos pasākumos sasniegs pusmiljonu cilvēku.​ Svētku atspoguļošanai plašsaziņas līdzekļos akreditēti ​698 žurnālisti. Savukārt brīvprātīgo misijas veikšanai dziesmu un deju svētkos pieteikušies 1600 cilvēku.

Rīkotāji aprēķinājuši, ka gatavošanās svētkiem kopumā prasījusi 1640 dienas jeb teju 5 gadus. Savukārt dalībniekiem Dziesmu un deju svētku programmas apgūšanai bija nepieciešami divi līdz trīs gadi.

Viens no laikietilpīgākajiem pasākumiem solās būt dalībnieku gājiens svētku atklāšanas dienā. Provizoriskie aprēķini liecina, ka tas ilgs septiņas stundas, un gājiena maršruta kopējais garums būs 1,8 kilometri.

Aprēķināts arī svētku noslēguma pasākumu dalībnieku skaits. Deju lieluzvedumā Daugavas stadionā piedalīsies 278 jauniešu, 329 vidējās paaudzes, 87 senioru un 45 bērnu deju kolektīvi.

Savukārt noslēguma koncertā Mežaparka estrādē piedalīsies 274 jauktie kori, 89 sieviešu, 27 vīru, 39 senioru kori, kā arī 94 deju kolektīvi un 50 pūtēju orķestri.

Un, visbeidzot, svētku rīkotāji katram dalībniekam sarūpējuši lietusmētelīti, sēdpaklājiņu un dzeramo ūdeni – kopumā 400 000 litru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti