Gido Kokara iecerētie eksperimenti ar telpu, ar skaņu - koncerts LU aulā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Universitātes Lielajā aulā šovakar notiek koncerts „Gido Kokara Dziesmu svētku mantojums”, kurā tiks realizēta šogad mūžībā aizgājušā leģendārā diriģenta iecere par dziesmu svētku atklāšanas koncertu.

Koncertu veido diriģenti Ints Teterovskis un Agita Ikauniece, režisors Juris Jonelis un rakstniece Nora Ikstena. Kokara ieceres mūzikā īstenos vairāki kori, deju kolektīvi un Nacionālo bruņoto spēku orķestris.

Diriģents Ints Teterovskis
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

„Brāļu Kokaru atstātais mantojums kormūzikā ir neatsverams un vēl neapzināts. Man bija tas gods ar Gido Kokaru strādāt pie Latvijas simtgades Dziesmu svētku koncepcijas. Diemžēl Gido mūs šā gada pavasarī atstāja. Mēs visi, kas ar viņu pēdējā laikā ļoti aktīvi darbojāmies, nolēmām, ka kaut kas ir jādara. Un tā viņa iecere, ko viņš jau 2015.gadā bija izdomājis, kādam jābūt atklāšanas un noslēguma koncertam, ir jārealizē. (..) Tas notiks LU Lielajā aulā, jo tā bija Gido mīļākā vieta. Koncerts būs nedaudz atšķirīgs no citiem aulā ierastajiem, izkārtojums būs citādāks. Jo arī Gido patika eksperimentēt ar telpu, ar skaņu,”stāsta diriģents Ints Teterovskis:
 

Tiesa gan, koncerts būs plašākai publikai slēgts, jo uz to ielūgti tieši Dziesmu svētku procesa rīkošanā iesaistītie. Bet jebkurš interesents to varēs vērot „LMT Straume” interneta tiešraidē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti