Kultūras ziņas

Petera dziesmas līdz pat Pēteriem

Kultūras ziņas

Umurgu pieskandinās diksilends

Gaudeamus dziesmu un deju svētki Daugavpilī

«Gaudeamus» svētku dalībnieki gatavojas atklāšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šajā nedēļas nogalē, no 27. līdz 29.jūnijam, Daugavpils uzņem 5000 Baltijas valstu studentus, kuri pulcēsies 17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos "Gaudeamus". 27.jūnijā plkst. 23 Marka Rotko mākslas centrā skanēs "Gaudeamus" atklāšanas koncerts "Animo Ferventi" ("Ar dedzīgu garu"), kas tiešraidē būs skatāms arī Latvijas Televīzijā.

Daugavpils Universitātes rektors atzīst, ka tā ir liela atbildība uzņemties tik vērienīga pasākuma rīkošanu, tomēr pilsēta ir gatava tik lielam studentu plūdumam un pierādīs sevi kā pilntiesīgu studentu pilsētu. "Daugavpils ir multinacionāla un toleranta, kur gan vēl šādiem multikulturāliem svētkiem notikt Latvijā, ja ne Daugavpilī," uzsver Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis.

Šogad svētku programma atklās katras valsts kulturālo bagātību un noslēguma koncertā Baltijas studenti vienosies vienotā dziesmā un dejā. Pie Daugavpils Universitātes 28.jūnijā plkst. 12 būs skatāma Latvijas programma, kuru ieskandinās Latgales programma. Plkst. 14 muzicēs un savu tautas kultūru rādīs Lietuvas kolektīvi, bet plkst. 16 - Igaunijas kolektīvi.

Svētku ieskaņā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā jau atklāta visu Baltijas valstu mākslas akadēmiju rektoru izstāde "Pamatkrāsa". Gluži kā trīs pamatkrāsas, arī trīs Baltijas valstis kopā spēj veikt lielus darbus.

"Ar šo izstādi iekļaujamies "Gaudeamus" svētkos, pozicionējot rektorus kā sava veida lokomotīves mākslā," saka Marka Rotko mākslas centra vadītāja vietnieks Māris Čačka.

"Gaudeamus" dziesmu un deju svētki tiks atklāti 27.jūnija vakarā ar svinīgu lāpu gājienu no Daugavpils Universitātes uz Marka Rotko mākslas centru, kur notiks atklāšanas koncerts. Visas dienas garumā notikusi aktīva gatavošanās un intensīvi mēģinājumu. Igaunijas studenti norāda, ka tas ir lepnums piedalīties šādā pasākumā.

""Gaudeamus" ir perfekti svētki studentiem. Tā jau ir mana otrā reize, kad es piedalos. Mani aizrauj šis pasākums, kopā sadziedāšanās ar visas Baltijas studentiem," norāda Kristians, "Gaudeamus" dalībnieks no Igaunijas.

Kā vēstīts, svarīgākos "Gaudeamus" notikumus atspoguļos Latvijas Televīzija un apvienotais sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti