Franču arhitekts par savu Dziesmu svētku dziesmu sauc Brauna «Saule. Pērkons. Daugava»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Franču arhitekts un kultūras pieminekļu eksperts Bruno Delands dzīvo Latvijā nu jau desmit gadus, bet dzied Briseles latviešu korī. Par savu Dziesmu svētku dziesmu viņš sauc Mārtiņa Brauna “Saule. Pērkons. Daugava.”

Latviešu valodu sistemātiski Delands nekur neesot mācījies, tikai pašmācības ceļā. Viņa dzīvesbiedre ir latviete, un viņš pats sajūsminās par visu, kas saistīts ar Latviju.  

“Man ir interesanti, ka ir 16 000 dziedātāju, kas dzied kā viens,” par Dziesmu svētkiem saka Delands. “Ka cilvēki no dažādām valstīm dzied vienu repertuāru ar lielām emocijām un prieku un tas skan ļoti labi.”

Bruno Delands par Dziesmu svētkiem
00:00 / 05:14
Lejuplādēt

Garie mēģinājumi, protams, esot grūti, taču prieks visu atsverot. Delands uzskata, ka viss svētku repertuārs ir ļoti skaists un ka unikalitāti veido jaunās dziesmas, kuras piedzīvos pirmatskaņojumu.

Tomēr viņam pašam tuvākā dziesma esot Mārtiņa Brauna “Saule. Pērkons. Daugava”. Delands reiz noskatījies Jura Podnieka deviņdesmitajos gados veidotu filmu ar Brauna mūziku (“Krustceļš”, 1991), un tā palīdzējusi viņam iepazīt un iemīlēt gan Latviju, gan valsts vēsturi, turklāt iespiedusies atmiņā arī tagad, pēc vairāk nekā 20 gadiem.    

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti