Dienas ziņas

Meiteņu korim "Cantus" - 50

Dienas ziņas

Vērtē iespējamo militāro spēļu ierobežošanu

Svētkos piedzimst Sigvards un Austra

FOTO: Jaundzimušajiem bagātākie Dziesmu un deju svētki – pasaulē nāk Sigvards un Austra

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziesmu svētku noslēguma dienā dzimušais Sigvards Petrāns un Austra Sniedze jau savas dzīves pirmajā dienā kļuvuši par daļu no simtgades svētku stāsta.

Sigvards piedzima Ķekavas jauktā kora “Mozaīka” dalībniecei, kura uz noslēguma koncertu nepaguva iekāpt kora autobusā.  Bet Austras mammu ātrās palīdzības auto nogādāja Rīgas dzemdību namā tieši no Mežaparka estrādes. Viņa klausījās, kā koncertā dzied vecākie bērni.

Otrdien abus “bēbīšus” sveica Dziesmu svētku rīkotāji.

Rīgas dzemdību nama valdes locekle Dagnija Vilnīte korī “Mozaīka” dzied blakus tieši Līgai Petrānei – jaunajai māmiņai. Viņa bija izturējusi gandrīz visus svētkus. Taču autobusā uz noslēguma koncertu Ķekavā viņa neiekāpa.

Ķekavas kora “Mozaīka” mākslinieciskā vadītāja Agnese Urka saka, ka koncertā ir aizliegts lūkoties telefonos. Tomēr tieši pirms himnas “Dievs, svētī Latviju!” viņas uzzināja, ka pasaulē nācis Sigvards.

Zinot, ka Līgas mīļākā diriģenta vārds dots dēliņam, kora vadītāja uzaicināja tieši Sigvardu Kļavu apsveikt Līgu. Diriģents atzīst, ka “sen tā nebiju bimbājis”.

Savukārt Austras vecāki estrādē klausījās noslēguma koncertu. Mazākais bērns tobrīd bijis blakus, savukārt – abi lielākie korī, estrādē. Tēvs Klāvs Sniedze atminas, ka skanējusi dziesma “Mīla ir kā uguns” – tai brīdī viņa sievai Ritai Sniedzei nogājuši ūdeņi. Viņu uz slimnīcu aizveda tieši no estrādes. Tā kā tobrīd visi bijušie tautas tērpos – bērnu nosauca par Austru.

Austra balstiņu demonstrē tikai naktī. Bet Sigvarda mamma domā, ka mazulis noteikti būs korists.

Tik mazuļiem bagāti Dziesmu svētki vēl nav bijuši nekad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti