XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

"Saulesvijas" reportāža: Balvu novads

XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

"Saulesvija" reportāža: Mārupes novads

"Saulesvijas" reportāža: Ropažu novads

FOTO un VIDEO: #dziedundejo2021 «Saulesvija» ieripo Carnikavā, Ādažos, Ogrē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

27. jūlijā Carnikavā, Ādažos, Garkalnē, Ropažos, Ulbrokā un Ogrē aizvadīts Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 pirmais notikums "Saulesvija".

Ceļš “Saulesvija” veidots kā klātienes mirkļu un video fiksējums norisēs, kurā nepilnas stundas garumā ikvienā pašvaldībā īpašais svētku vēstnesis kopā ar atraktīvu ceļotāju-sveicinātāju nodos svētku organizatoru pateicības un dāvanas ikvienam, kurš gatavojās XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, apguva svētku repertuāru, veidoja video sveicienus un video priekšnesumus, piedalījās videoklipu filmēšanā.

Pašvaldības sagaidīs svētku auto, pulcējušies nelielās grupiņās sava kolektīva ietvaros un ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, daļa pašvaldību ir sarūpējuši šai dienai un stundai īpašus pārsteigumus un pateicības skolēniem un kolektīvu vadītājiem.

Notikuma laikā svētku auto no 12. jūlija līdz 29. jūlijam ieripo katrā no 43 Latvijas pašvaldībām.

“Saulesvijas” ceļš dalās vairākos staros – pirmais no 12. jūlija līdz 14. jūlijam Kurzemē: (12.07. – Kuldīga, Jūrkalne, Ventspils; 13.07. – Liepāja, Grobiņa, Saldus; 14.07. – Talsi, Roja, Engure, Tukums, Kandava, Dobele);

15. un 16. jūlijā – Zemgales un Latgales novadi: (15.07. – Jelgava, Eleja, Ozolnieki, Bauska, Iecava, Salaspils, 16.07. – Skrīveri, Aizkraukle, Pļaviņas, Jēkabpils, Līvāni).

No 19. līdz 22. jūlijam svētku auto devies uz Latgales, Sēlijas un Vidzemes novadiem (19.07. – Preiļi, Ilūkste, Slutišķi, Daugavpils, 20.07. – Dagda, Krāslava, Rēzekne, Lūznava, 21.07. – Ludza, Balvi, Alūksne).

No 22. jūlija līdz 26. jūlijam – Vidzemē: (22.07. – Madona, Gulbene, Smiltene, 23.07. – Valka, Strenči, Valmiera, Burtnieki, Mazsalaca, Limbaži, 26.07. – Priekuļi, Cēsis, Sigulda, Inčukalns, Krimulda, Sēja, Saulkrasti).

27.–29. jūlijā viesosies Pierīgā un noslēgsies Rīgā (27.07. – Carnikava, Ādaži, Garkalne, Ropaži, Ulbroka, Ogre, 28.07. – Ķekava, Olaine. 29.07. – Jūrmala, Babīte, Mārupe, Rīga).

Katras dienas videoapskati būs redzami svētku mājaslapā nacgavilet.lv, svētku profilā digitālajā platformā “Youtube”, kā arī sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, savukārt septembrī pirmizrādi piedzīvos režisora Paula Dombrovska dokumentālā filma pēc Dzintara Dreiberga idejas.

KONTEKSTS:

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises #dziedundejo2021 notiek no 12. jūlija līdz oktobra beigām. Plānots, ka svētku kopējo programmu veido 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Norises plānotas pašvaldībās, pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, ārtelpās. Jebkurā svētku norisē dalībnieku skaits ir no 1 līdz tajā brīdī valstī atļautajam skaitam, nenotiek plaša pulcēšanās, nav plānoti centralizēti mēģinājumi un garš mēģinājumu process. Norises tiks iemūžinātas videoierakstos. Visi videomateriāli tiks nodoti Rakstniecības un mūzikas muzejam topošās Dziesmu un deju svētku ekspozīcijas vajadzībām kā spilgta 21. gadsimta liecība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti