FOTO: Deju lieluzvedums - spēka rituāls ar lielu jaudu un enerģiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziesmu un deju svētki tuvojas savai kulminācijai – nedēļas nogalē notiks divi vērienīgākie svētku pasākumi – deju lieluzvedums „Māras zeme” un noslēguma koncerts „Zvaigžņu ceļā”. Abu pasākumu tiešraides būs skatāmas arī sabiedrisko mediju atskaņotājā replay.lv vai Latvijas Televīzijā. 

Deju lieluzvedums Daugavas stadionā būs skatāms jau šovakar (plkst. 22.00). Vairāk nekā 18 000 visu paaudžu dejotāju tajā izdejos mūsu tautas vēstures nozīmīgākos brīžus no pirmsākumiem līdz šodienai.

Jānis Purviņš
00:00 / 00:49
Lejuplādēt
''Tas ir stāsts par latvieti vairāku gadsimtu garumā. Ir daudzas nopietnas lietas, par kurām runājam, daudzas sāpīgas, un ir arī daudzas priecīgas, spēcinošas un jaudīgas lietas. Kopā deju svētkos esam iekļāvuši 28 horeogrāfijas, ko veidojuši 20 horeogrāfi. Būs numuri, sākot no rotaļām un rotaļdeju apdarēm, latviešu skatuviskās dejas zelta fonds, gan jaunrades dejas, gan speciāli radītās šim stāstam. Paredzēts, ka visi, visi 18 174 dejotāji beigās būs arēnā - man, liekas, ka tas būs spēka rituāls, liela jauda un enerģija,'' stāsta viens no lieluzveduma mākslinieciskajiem vadītājiem Jānis Purviņš.

Deju lieluzvedumā skanēs grupu „Iļgi”, „Auļi” mūzika, kā arī  Jura Kulakova mūzika Kristapa Krievkalna aranžējumā un latviešu tautas mūzika Jura Vaivoda aranžējumā.

Virsvadītāji: Agris Daņiļevičs, Ilmārs Dreļs, Jānis Ērglis, Taiga Ludborža, Ilze Mažāne, Zanda Mūrniece, Jānis Purviņš, Gunta Skuja, debitantes – Dagmāra Bārbale, Selga Apse (Kanāda).

Goda virsvadītāji: Ieva Adāviča, Marga Apsīte, Taisa Aruma, Skaidrīte Darius (Austrālija), Elga Drulle, Ingrīda Edīte Saulīte, Rita Spalva un Uldis Šteins. 

Mākslinieciskie vadītāji – Jānis Ērglis, Jānis Purviņš
Režisors – Elmārs Seņkovs
Scenogrāfs – Reinis Suhanovs.

Svētku ietvaros Vērmanes dārzā šodien visas dienas garumā notiks kapelu maratons, Dailes teātrī varēs skatīties Latvijas amatierteātru izrādes, kā arī bērnu vokālo ansambļu uzvedumu „Vilkam tāda dvēselīt’”, bet Rīgas Domā (plkst. 22.00) izskanēs Kokļu mūzikas nakts koncerts „Skaņu raksti”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti