Folkloras kopas ielīgo Dziesmu svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vasaras saulgriežus folkloras kopu kolektīvi šogad aizvada Dziesmu svētku zīmē. Svētku gaidīšanas laikā kultūrvēsturiskajos novados notiek dziesmu svētku ielīgošanas pasākumi, kur līdzās jau ierastajām līgo dziesmām, skan arī svētku repertuārs. Vakar vakarā Staļģenē balsis ielocīja 12 folkloras kopas no Zemgales.

Svētku noskaņojums Staļģenē bija jūtams jau iztālēm - folkloras kopu dāmas steidz pīt daudzkrāsainus vainagus un ziedu vītnes. Jāņu laiks folkloristiem ir viss aizņemtākais un ik dienu nākas izdziedāt daudz un dažādas tautas dziesmas un uzpīt neskaitāmus vainadziņus.

Folkloras kopas ''Drenģeri'' vadītāja Ināra Grēniņa un folkloras kopas''Liepāre'' vadītāja Ilze Vēvere ir vienisprātis, ka vasaras saulgriežos gaisā jau virmo arī Dziesmu svētku aura, un līdzās visiem zināmajām līgo dziesmām, skan arī tās īpašās, pie kurām strādāts četru gadu garumā.

Līdzīgi kā lielajos svētkos, arī šeit līdzās latviskajam līgo skan mazākumtautību kolektīvu dziesmas, no Seces atbraukusi folkloras kopas''Lauce'', ko vada Ilze Vecmane: „Šī gada Dziesmu svētki man liekas ļoti interesanti. Tos veido tādi ļoti radoši cilvēki. Man patīk, ka tas nav tā vienkārši tautiski un pedantiski kārtīgi, bet ir ļoti radoša un interesanta tā pieeja šogad.”

Jau pēc nedēļas arī folkloras kopas būs starp tiem 1600 kolektīviem, kas ar savām dziesmām pieskandēs galvaspilsētu Rīgu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti