Rīta Panorāma

Kokļu mūzikas koncertuzvedums "Stīgo, brālīt! Stīgo, māsiņ!"

Rīta Panorāma

Deju ansamblis "Daiļrade" svētku noskaņā

Intervija ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču

Eksperts: Drošība Dziesmu svētkos – izaicinājums policijai un apsardzes firmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziesmu un deju svētki, kas šonedēļ notiek Rīgā, ir liels izaicinājums Valsts un pašvaldības policijai, kā arī apsardzes firmām, kas savā starpā sadarbojas, lai rūpētos par drošību, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja drošības eksperts, “Koblenz drošība” valdes priekšsēdētājs Raivis Terinks.

Terinks pastāstīja, ka Dziesmu un deju svētku pasākumu dēļ policijai nākas mobilizēt tās darbiniekus no reģioniem un piesaistīt spēkus no privātām apsardzes firmām. Tā kā policijas resurss ir ierobežots un ne visos gadījumos nepieciešami apmācīti policisti, dažkārt pietiekot ar apsardzes darbiniekiem.

Kā vienu no būtiskākajiem izaicinājumiem eksperts minēja kabatas zādzības un citus mantiskos noziegumus masu pasākumos. Ļaunprātīgi cilvēki mēdz izmantot situācijas, kad bez uzraudzības tiek atstātas somas un citas mantas. Tāpēc tiek ieteikts vērtīgākās mantas turēt tuvu ķermenim priekšējās vai iekšējās kabatās.

Īpaši piesardzīgiem apmeklētājiem vajadzētu būt bezmaksas pasākumos.

Terinks arī norādīja, ka labi trenēti garnadži prot novērst cilvēku uzmanību un bieži strādā arī grupās. Nereti zādzības notiek vietās, kur ir drūzmēšanās, piemēram, pie ieejām pasākumos.

Tāpat tādos masu pasākumos kā Dziesmu un deju svētki būtisks risks ir pūlī pazust maziem bērniem. Tāpēc eksperts iesaka vecākiem pasākumos jau laikus sarunāt ar bērniem konkrētu tikšanās vietu gadījumiem, ja viņi pazūd. Tai jābūt labi redzamai vietai. Tāpat mudina iemācīt bērnus nebaidīties lūgt palīdzību un teikt “es esmu pazudis” apkārtējiem pieaugušajiem. Ieteicamas arī mazas zīmītes ar vecāku telefona numuru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti