«Dzīsmeites» vijolniece Anete Marija Tamane: Lai mums izdodas izbaudīt svētkus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tuvojoties vienpadsmitajiem Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, Latvijas Radio uzrunā bērnus un jauniešus no dažādiem kolektīviem, kuri piedalīsies gaidāmajos svētkos. Bērni, kuri uz Dziesmu  svētkiem brauc pirmo reizi, šo pasākumu gaida ar īpašu saviļnojumu, arī daugavpiliete Anete Marija Tamane.

Pirmo reizi Dziesmu svētkos piedalīsies Daugavpils Vienības pamatskolas folkloras kopas "Dzīsmeite" dalībniece Anete Marija Tamane. Meitene dzied un spēlē vijoli un ar nelielu uztraukumu un lielu prieku gaida mirkli, kad  ar lielu atbildību varēs uzstāties uz lielās skatuves, plašās Dziesmu svētku publikas priekšā.

"Es esmu no Daugavpils un mācos Daugavpils Vienības pamatskolā, te arī darbojos  folkloras kopā "Dzīsmeite"," stāsta Anete Marija Tamane. "Mēs savā folkloras kopā spēlējam dažādus instrumentus, piemēram, cītaru,  vijoles, bungas un stabules. Mums šogad bija atlases skate, kur mūsu folkloras kopa ieguva pirmo vietu. Mēs brauksim uz Dziesmu svētkiem.  Es domāju, ka tur būs ļoti jautri un mēs iegūsim jaunu pieredzi un dažādas emocijas, un, kad atbrauksim mājās, pastāstīsim vecākiem, kā mums veicās, ko darījām, kādas dziesmas dziedājām un ko redzējām.

Es pati šogad uz Dziesmu svētkiem braukšu pirmo reizi, taču man ir vecāka māsa, kura jau ir bijusi  Dziesmu svētkos un stāstīja, ka tur ir ļoti forši. Es domāju, ka Dziesmu svētkos būs ļoti interesanti, mēs piedalīsimies  dažādos koncertos, spēlēsim dažādus instrumentus un mājupceļā varbūt iebrauksim pat pie jūras. Mūsu kolektīvs „Dzīsmeite” ir īpašs ar to, ka mēs jau dziedam vairākās paaudzēs, mēs dziedam latgaliešu valodā, jo dzīvojam Latgalē. Mana mīļākā dziesma ir par Lielo Jāni.

Es spēlēju vijoli un mācos arī mūzikas skolā. Esmu laimīga, ka varu vijoli spēlēt šajā folkloras kopā, kurā mana skolotāja mani iemācīja spēlēt daudzas jaunas dziesmas. Man ir neliels uztraukums, jo Dziesmu svētkos būšu pirmo reizi un nezinu, kā tas būs, kad nāksies spēlēt uz lielās skatuves, bet domāju, ka viss būs labi.

Es novēlu savai folkloras kopai, lai mums viss izdodas; skatītājiem es novēlu tikt uz Dziesmu svētkiem, bet dalībniekiem - lai viss izdodas un lai viņi izbauda šos svētkus."

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti