Panorāma

Noskaņojas alternatīvam "LM" glābšanas plānam

Panorāma

Mudina ēst veselīgi

Dziesmusvētku sadziedāšanās būs ar vērienu

Dziesmusvētku sadziedāšanos sola ar vērienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šogad sadziedāšanās tiek plānota ar īpašu vērienu. Jau ap Jāņiem būs nopērkamas tieši šim pasākumam domātas dziesmu grāmatas ar 360 skaistākajām latviešu tautasdziesmām, ziņģēm, dziesmām no teātra izrādēm un citām iemīļotām melodijām, sola svētku rīkotāji.

Jau tagad katrs interesents var mājas lapā dziesmusvetki.lv var nobalsot par melodiju, kuru vēlas kopā ar citiem uzdziedāt Mežaparkā

„Būs iespēja pēc noslēguma koncerta atkal līdz rīta ausmai… Es apsolu, ka tik tiešām saullēktu mēs tur sagaidīsim,” saka sadziedāšanās mākslinieciskais vadītājs Juris Vaivods. „Ir doma, ka līdz plkst. 4.30. līdz pirmajam transportam būs šī sadziedāšanās sadaļa. Kā saka Gido Kokars: Dziesmu svētki ir viena patriotisma pote uz pieciem gadiem. Tā tiešām būs īsta pote līdz turpmākajiem svētkiem,” stāsta Vaivods.

Pirmo reizi vēsturē Dziesmu un deju svētkiem būs savs atsevišķs televīzijas kanāls, kurā redzēsiet gan svētku notikumus un aizkulises, gan arhīva kadrus. Dziesmusvētku TV darbosies 28 dienas, tā saturu radīs Latvijas Televīzija, bet „Lattelecom” nodrošinās, ka Dziesmusvētku kanāls būs redzams gan virzsemes, gan interaktīvajā, gan interneta televīzijā.

Jaunums ir arī mājaslapa uzgavile.lv. Tajā ikviens var sameklēt savu iemīļoto kolektīvu, uzrakstīt vai pat augšuplādēt īsu video sveicienu. 7. jūlijā - gājiena laikā - konkrētajam kolektīvam soļojot garām lielajiem ekrāniem, šos apsveikumus atskaņos. Gājienu rādīs gan LTV1, gan 7. kanāls un tiešraidē internetā, turklāt – katrā no kanāliem šo notikumu redzēsiet no cita skatu punkta. Toties jau drīz būs pieejama bezmaksas dziesmusvētku aplikācija viedtālruņiem.

„Lattelecom” vadītājs Juris Gulbis uzsver, ka šajos kanālos būs pieejami Dziesmu svētku sadziedāšanās koncerta dziesmu teksti. Tāpat būs lasāma arī dažāda cita informācija, kas ir svarīga Dziesmu svētku dalībniekiem un apmeklētājiem.

Pavisam drīz būs pieejama arī bezmaksas Dziesmu svētku lietojumprogrammatūra viedtālruņiem. Tajā būs atrodami gan sadziedāšanās dziesmu teksti, gan pasākumu programmas un cita noderīga informācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti