Dziesmusvētku brīvprātīgo pieteikšanās noritējusi zibenīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku brīvprātīgo pieteikšanās noritējusi zibenīgi, norāda brīvprātīgo darba koordinators Jānis Vītols.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku veiksmīgas norises nodrošināšanai Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar nodibinājumu "Rīga 2014" piesaistījis arī brīvprātīgos, kas darbosies Rīgā no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Pirmssvētku laikā brīvprātīgajiem vairākas reizes mēnesī notiks apmācības, kurās viņi padziļināti iepazīs Dziesmu svētkus, pasākumu norises vietas, organizēšanas pamatus, kā arī veiks kopsaliedēšanas uzdevumus.

Brīvprātīgo pieteikšanās noritēja zibenīgi. Tas liecina gan par sabiedrības aktivitāti un vēlmi līdzdarboties, gan arī par Dziesmu un deju svētku nozīmību un popularitāti," norāda brīvprātīgo darba koordinators Jānis Vītols.

"Vislielākā brīvprātīgo interese ir par iespēju līdzdarboties lielajos pasākumos - deju lieluzvedumā "Tēvu laipas", noslēguma koncertā "Līgo" un koru karos, bet vislielākais brīvprātīgo skaits darbosies gājiena laikā – 160 brīvprātīgie. 23.aprīlī sešos vakarā pie Mežaparka Lielās estrādes 1. vārtiem tiksimies ar tiem brīvprātīgajiem, kas pieteikušies jau 1.kārtā, sāksim aktīvu gatavošanos un iedziedāsim brīvprātīgo svētku zīmi.”

Svētku laikā plānots nodarbināt apmēram 500 brīvprātīgo, kas būs iesaistīti koordinētās brīvprātīgo misijās. Dziesmu un deju svētkos brīvprātīgie darbosies svētku atklāšanā, koru karos, dziesmu un deju koncertos, konkursos, gadatirgū, deju lielkoncertā, noslēguma koncertā, sadziedāšanās un citas aktivitātēs.

Dziesmu un deju svētku brīvprātīgajiem būs iespēja iesaistītes arī Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada pasākumos, tostarp Pasaules koru olimpiādē, kas ir pasaulē vērienīgākais koru sadziedāšanās pasākums, un, pulcējot apmēram 20 000 dziedātāju no visas pasaules, 2014.gada jūlijā notiks Rīgā.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 2013. gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, t.sk. 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (57) un ārvalstīm (28). Dziesmu un deju svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs, atbalsta lieldraugi „Latvijas dzelzceļš”, „Lattelecom” un „Latvenergo”, kā arī banka „Citadele” un „Latvijas Valsts meži”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti