Dziesmu un deju svētku tradīcijas uzturēšanai diasporā atvēl 70 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kultūras ministrija ir noslēgusi līdzdarbības līgumu ar Pasaules Brīvo latviešu apvienību (PBLA), lai organizācija nodrošinātu Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspēju un Latvijas profesionālās kultūras un mākslas pieejamību diasporas mītnes zemēs.

2019. gadā šim mērķim PBLA tiks izmaksāti 70 000 eiro, bet par finansējumu nākamajiem gadiem tiks lemts atsevišķi pēc attiecīgo gadu budžetu pieņemšanas. No finansējuma līdz 10% apvienība var izmantot savām administratīvajām izmaksām.

Līgumam pievienotā tāme liecina, ka šogad nepilnus 40 000 eiro PBLA plāno izlietot dziesmu un deju pasākumu māksliniecisko programmu izstrādei un īstenošanai, repertuāra apguvei, telpu īrei u.tml., aptuveni 21 000 eiro aizies Latvijas profesionālo mākslinieku koncertu organizēšanai diasporas publikai, ap 2000 eiro - publicitātes un reklāmas pasākumiem, bet pārējā summa - administratīvajiem izdevumiem.

Līgums uzdod PBLA sniegt atbalstu diasporas organizācijām ar Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspēju saistītu pasākumu rīkošanai diasporas mītnes zemēs, sniegt atbalstu Latvijas profesionālās kultūras un mākslas pasākumu rīkošanai diasporas mītnes zemju latviešu kopienu centros, tai skaitā nodrošināt Latvijas profesionālās kultūras un mākslas pasākumu un to norises vietu plāna izveidi un īstenošanu, kā arī nodrošināt informācijas apriti un publicitāti diasporas mītnes zemēs par Dziesmu un deju svētku tradīcijas stiprināšanas pasākumiem un diasporas centros organizētajiem Latvijas profesionālās kultūras un mākslas pasākumiem.

Līgums noslēgts līdz pat 2021. gadam. Atbalsts PBLA jāsniedz diasporas organizācijām visā pasaulē, bet obligāti - Eiropā, Ziemeļamerikā un Austrālijā, kur, piemēram, jāsarīko vismaz divi ar Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspēju saistīti reģiona mēroga pasākumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti