Dziesmu un deju svētku padomi turpmāk vadīs kultūras ministrs Nauris Puntulis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dziesmu un deju svētku padomi turpmāk vadīs kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība). Viņš šajā amatā nomainīs diriģentu Mārtiņu Klišānu, kurš pauda vēlmi vairāk laika veltīt radošajam darbam ceļā uz dziesmu svētku 150-gadi pēc diviem gadiem.

3. marta Dziesmu un deju svētku padomes sēdē līdzšinējais Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētājs, diriģents, koru nozares pārstāvis Mārtiņš Klišāns informēja klātesošos, ka turpmāk vēlas pildīt tikai padomes locekļa pienākumus un vairāk līdzdarboties mākslinieciskajos procesos ceļā uz nākamajiem Dziesmu svētkiem.

Klišāns priekšsēdētāja amatam virzīja padomes locekli, kultūras ministru Nauri Puntuli. Pēc viņa vārdiem, tuvojoties Dziesmu svētku tradīcijas 150 gadu jubilejai, tieša balss valdībā padomes darbībai būtu vērtīga un konstruktīva.

Nauris Puntulis savas kandidatūras izvirzīšanai piekrita, un citu kandidātu priekšlikumu sēdē nebija. Sēdes dalībnieki vienbalsīgi par padomes priekšsēdētāju ievēlēja Nauri Puntuli.

“Vēlos pateikties Mārtiņam Klišānam par līdz šim paveikto. Neraugoties uz šībrīža prognozēm par epidemioloģisko situāciju, nedrīkstam pazaudēt mūsu orientierus – Dziesmu svētku kustības nepārtrauktību. Ceļš uz tradīcijas 150 gadiem būs komplicēts, bet ticu, ka svētki ir un būs viena no motivācijām turēties un izturēt,” akcentēja Nauris Puntulis.

Par padomi

Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētājs (kopš 03.03.2021.) ir kultūras ministrs Nauris Puntulis, saskaņā ar Dziesmu un deju svētku likumu tajā darbojas izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, finanšu ministrs Jānis Reirs, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas pārstāve, deputāte Inguna Rībena, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, Valsts prezidenta padomniece Sarmīte Ēlerte un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika, kā arī nozaru eksperti koru mūzikas pārstāvji - Romāns Vanags un Mārtiņš Klišāns, deju nozares pārstāves Santa Laurinoviča un Zanda Mūrniece, pūtēju orķestru nozares pārstāvis Jānis Puriņš, tautas lietišķās mākslas nozares pārstāve Ilze Rimicāne, tautas mūzikas nozares pārstāve Iveta Tauriņa, tradicionālās kultūras nozares pārstāve Māra Mellēna, profesionālās mūzikas pārstāvis Jēkabs Jančevskis, pašvaldību kultūras centru pārstāvis Toms Upners, nevalstisko organizāciju pārstāve Mārīte Puriņa un Pasaules Brīvo latviešu apvienības pārstāve Lilija Zobens.

Dziesmu un deju svētku padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt Dziesmu un deju svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu. Padomes uzdevumi ir noteikti Dziesmu un deju svētku likumā, tās darbību koordinē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti