Dziesmu un deju svētku dalībnieki netīšām sabojā viņiem piešķirtos e-talonus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dziesmu un deju svētku dalībniekiem ir izdalīti e-taloni, ar kuriem bez maksas var izmantot sabiedrisko transportu Rīgā, taču daļa no viņiem paši, to nezinot, tos ir sabojājuši.

E-taloni darbojas tikai tad, ja to uzrāda kopā ar svētku identifikācijas karti. Taču jau kopš pirmās dienas organizētāji saņem sūdzības, ka daudziem dalībniekiem e-taloni nedarbojas.

Latvijas Televīzija pirmdien saņēma ziņu, ka svētku dalībnieki rīta agrumā veidojuši garu rindu Rīgas autoostā pie sabiedriskā transporta biļešu kases. Taču bojātos talonus var mēģināt samainīt vienīgi Svētku informācijas centrā. Tur apgalvo, ka e-taloni lielākoties nav tehnisks brāķis, bet dalībnieki tos sabojājuši.

Izdurtie caurumi gan plastikāta svētku caurlaidēs, gan e-talonos dalībniekus mudinājuši abas kartes iekārt kakla auklās. Taču, konstatējot, ka e-talonu iekarināt grūtāk, daudzi dalībnieki talonā izdūruši vēl vienu caurumu. Tādēļ e-talons nedarbojas. Arī iekarināšana aiz esošā cauruma talonu var sabojāt pāris dienu laikā, tāpēc organizētāji iesaka e-talonus no saitēm noņemt un glabāt citviet.

Organizētāju izdurtie caurumi e-talonos ir pazīšanas zīme, lai ierobežotu talonu pārdošanas iespējas. Svētku rīkotāji sola, ka kontrole sabiedriskajā transportā pret dalībniekiem ar dubulti caurdurtiem e-taloniem būšot iecietīga.

Svētku dalībnieki Rīgas robežās bez maksas var braukt arī ar vilcienu. Taču, uzrādot svētku dalībnieka identifikācijas karti, pirms iekāpšanas stacijas kasē jāsaņem bezmaksas biļete.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti