Panorāma

Latvijā 2017. gadā novārtā atstāti 3000 bērni

Panorāma

Latvijā viesojas Itālijas prezidents

Korporācija "Gundega" atver bērnistabu

Dziesmu un deju svētkos jaunās māmiņas priecājas par aktīvistu organizētu bērnistabu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tā kā šoreiz Dziesmu un deju svētku dalībnieku bērni mēģinājumos ielaisti netiek un mazuļi arī nedrīkst gulēt skolās, kur nakšņo vecāki, daudzām mammām ar zīdaiņiem tas radījis uztraukumus. Tāpēc studentu korporācijas “Gundega” atvērtā bērnistaba pie Daugavas stadiona iepriecina svētku dalībnieces ar bērniem.

Blakus Daugavas stadionam, kur norit intensīvi mēģinājumi, ir arī studenšu korporācijas “Gundega” māja, kurā var pieskatīt bērnus.

Viens no viņiem ir Gundvars, kuram ir desmit mēneši un kurš dejoja jau mammas puncī Rēzeknes novada deju kolektīvā “Kūzuls”. “Tas darbs un laiks, kas tika ieguldīts, lai tiktu uz šiem svētkiem... Un arī šis bērns ir mēģinājumos no divu nedēļu vecuma. Nu, gribas sev to dāvanu – dejot svētkos,” saka Gundvara mamma Lolita Strucinska.

Tā kā skolās ugunsdrošības apsvērumu dēļ dalībnieku mazuļi nedrīkst nakšņot, ģimene atrada mājvietu pie paziņām. Kamēr mamma mēģina, ar mazo darbojas citi ģimenes locekļi. Mēģinājumu starplaikos mamma dēlu baro jaunatvērtajā bērnistabā, jo viņa ēdienkartē joprojām ir mammas piens.

Savukārt mazās Evas mamma ir no Rīgas un arī saskārusies ar jautājumu, kur atstāt mazo. “Citus gadus nebija tādas problēmas. Pa visiem kolektīvā vienmēr esam bērnus pieskatījuši. Nekad nav tā, ka visi ir uz laukuma,” stāsta Evas mamma Zane Ragaine.

Tagad Eva tikusi pat pie jauniem draugiem, jo bērnistabā vienmēr ir vairāki bērni. “Lieliski, ka ir tāda iespēja!”

Bērnistabas idejas autore uzsver, ka šis nav bērnudārzs. Drīzāk satikšanās vieta mammām dejotājām un lielajiem palīgiem tētiem, kuri mēģinājumu laikā ar mazuli ratos staigā pa Grīziņkalna apkaimi.

“Mēs piedāvājam satikšanās punktu mammām un tētiem, kur izdarīt pašu nepieciešamāko: pabarot, sausas bikses uzvilkt, samīļot, sabučot un palaist elpot atkal svaigu gaisu,” stāsta deju kolektīva “Marmale” vadītāja Elīna Ķersele.

Elīna uzskata, ka

šāda bērnistaba varēja būt gan pie Daugavas stadiona, gan Mežaparka estrādes. Pietiktu ar palielu telti un labu gribu.

Daudzām mammām tas noteikti palīdzētu svētkus piedzīvot ar vēl lielāku prieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti