Tieša runa

Tieša runa: "Vai iespējama Dziesmu svētku biļešu iegāde bez rūgtuma?"

Tieša runa

Tieša runa: "Vai iespējama Dziesmu svētku biļešu iegāde bez rūgtuma?"

Dziesmu un deju svētku rīkotāji atvainojas par biļešu tirdzniecības problēmām

Dziesmu svētku rīkotāji atvainojas biļešu pircējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča diskusijā LTV raidījumā “Tieša runa” atvainojās biļešu pircējiem problēmām ar to tirdzniecību.

“Es visu rīkotāju vārdā vēlos atvainoties visiem tiem Dziesmu svētku biļešu pircējiem, kas naktī stāvēja rindā,” sacīja Juhņēviča.

Viņa atzina, ka svētku rīkotāji ir ļoti neapmierināti ar biļešu tirdzniecības procesu, kas “pārvērtās tādā murgā”. Tika saņemtas 150 sūdzības, kas viņas vērtējumā ir ļoti daudz.

Tikmēr kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) sacīja, ka labākais variants Dziesmu un deju svētku biļešu sadalīšanai ir piešķirt tās svētku dalībniekiem. Taču tam būtu vajadzīgs sabiedrības solidārs atbalsts un sabiedriskā apspriešana. Un par šo jautājumu varētu lemt Saeima, izdarot grozījumus svētku likumā.

Vienlaikus ministre pastāstīja, ka tika pārdomāti arī citi varianti. Viņa arī atzinīgi vērtēja iespēju rīkot izlozi uz iespēju iegādāties biļetes. Taču vairāki faktori to neesot ļāvuši īstenot, piemēram, būtu vajadzīgs lielāks sagatavošanās laiks. Turklāt sabiedrībā esot vērojama arī negatīva attieksme pret izlozi, jo vienādas iespējas būtu gan ļoti motivētiem, gan vienaldzīgiem pircējiem.

KONTEKSTS:

Šogad publiskā tirdzniecībā bija par 62% vairāk Dziesmu un deju svētku biļešu nekā iepriekšējos svētkos, tomēr pieprasījums pēc tām arī šoreiz vairāk nekā 10 reizes pārsniedza piedāvājumu.  Vairumu biļešu izķēra jau 3.martā - pirmajā tirdzniecības dienā. 5.martā no rīta bija nopērkamas vien biļetes uz Latviešu vokāli simfoniskās mūzikas lielkoncertu un Sadziedāšanās nakti pēc svētku noslēguma.

Taču līdzīgi kā iepriekšējos gados biļešu tīkotājiem nācies saskarties ar virkni problēmu. Lai gan biļešu tirdzniecība pie tirgotāja „Biļešu paradīze” ritēja nepārtraukti, netrūka pārmetumu par daudzu ieskatā lēnajiem pārdošanas tempiem gan kasēs, gan internetā. 

Biļešu tirgotājs gan paziņoja, ka uzņēmumam noticis hakeru uzbrukums, kas izpaudies kā ļoti daudz automātiski ģenerētu lapas pieprasījumu vienlaikus, kas palēninājuši lapas darbību. Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija „CERT.LV” pašlaik izvērtē šo informāciju.

Svētku rīkotājs arī izrakstīja aktu par „Biļešu paradīzes” pieprasīto papildu maksu par biļešu iegādi internetā, kas rīkotāju ieskatā pārkāpj līgumu.

Tāpat sludinājumu portālos dažs tirgo biļetes ar vairākkārtīgu uzcenojumu. Izskanējušas aizdomas, ka daļa no tām varētu būt viltotas. Saistībā ar to svētku rīkotāji vērsās policijā.

Ortrs iesniegums ir par aculiecinieka video, kurā 2018.gada 3.martā ir fiksēts, ka “Sky & More” veikala telpās SIA "Biļešu paradīze" kasē esoša persona, iespējams, darbinieces klātbūtnē no atvilktnes paņem vairākas biļetes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti