Panorāma

Bijušais "Latvijas Krājbankas" īpašnieks sniedz interviju LTV

Panorāma

Lata nomaiņa latvietību nepazudinās

Diena pēc svētkiem

Dziesmu svētku pasākumus apmeklējuši pusmiljons skatītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XV Deju svētku pasākumus nedēļas laikā apmeklējuši ap pusmiljons cilvēku, pirmdien pastāstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) direktore Dace Melbārde.

Melbārde paziņoja, ka pārdotas gandrīz visas biļetes - 96%. Līdz ar to esot secināms, ka par Dziesmu svētkiem tika izrādīta milzīga interese. Viņa uzsvēra, ka svētku skatītāju un dalībnieku rindās bijis arī gana daudz jaunu cilvēku, kas liecinot, ka Dziesmu svētkiem ir nākotne, tie nekur nepazudīs un attīstīsies.

Savukārt noslēguma koncertā "Līgo!" estrādes teritorijā atradās ap 70 tūkstoši cilvēku - gan dalībnieki, gan skatītāji. Tajā skaitā arī ap 10 tūkstoši apmeklētāju, kuri ieradās tikai uz sadziedāšanos.

Tajā pašā laikā Melbārde atzina, ka dalībniekiem šie svētki bijuši milzīga slodze, jo nācies uzstāties vairākos papildus mēģinājumos ar publiku: "Tas ir jautājums, uz ko mums ir kritiski jāpaskatās. Bet visu cieņu dalībnieku izturībai."

Arī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende uzskata, ka Dziesmu svētki bija īpaši labi organizēti un ir izdevušies:

Vēlos vēlreiz pateikties visiem dalībniekiem, jo tik organizētu publiku reti gadās redzēt, tik lepnu par to, ko dara, tik pacietīgu. Es apbrīnoju cilvēkus gan dejās, gan koros, gan visā pārējā.”

Režisors Uģis Brikmanis ir pārliecināts - šī nedēļa pierādīja, ka mums kā nācijai piemīt īsta neuzspēlēta pašcieņa un pašlepnums: "Mēs zinām, kas ir īstās vērtības, un protam tās ar cieņu nest."

Virsdiriģente Aira Birziņa augstu vērtē koru sagatavotību. Viņai piekrīt muzikoloģe Inese Lūsiņa, tomēr kritiskas piebildes veltī gan programmas garumam, gan atsevišķiem repertuārā iekļautajiem skaņdarbiem.

Kā ziņots, ar sešu stundu garu noslēguma koncertu "Līgo" naktī uz pirmdienu Mežaparka estrādē noslēdzās XXV Dziesmu un XV Deju svētki. Svētku laikā notikuši trīs publiski bildinājumi, piedzimis arī viens Dziesmu svētku bērniņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti